20 Mart 2015 Cuma

Son 10 Hafta, Kazanılması Gereken Maçlar

 
Fenerbahçe maçının ardından Başakşehir maçında reaksiyon göstermek önemliydi, 2-0'a kadar da bu reaksiyonun gösterildiğine inanıyorum ama Hamza Hamzaoğlu'nun 65. dakikada verdiği hediyeyle birlikte kaybedilen 2 puan daha var. Beşiktaş'ın Erciyesspor galibiyeti onları zirveye taşıdı ama Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği deplasmanında yenilmesi de işleri yeniden karıştırdı. Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi adına kaybedilen avantajın yeniden kazanıldığını düşünüyorum ve TT Arena'da oynanacak Beşiktaş maçını düşünerek bu maçta beraberlik veya Beşiktaş galibiyetinin çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Hepsinden önce ise Galatasaray'ın oynadığı maçları kazanması gerektiğini düşünüyorum, Kasımpaşa ile başlıyoruz. Şanssızlık şu, Şota'nın görevden ayrılması Kasımpaşa adına ekstra bir motivasyon sağlayabilir. Jan Wauters göreve geldi, sezonu böyle tamamlayacaklar. Jan Wauters Kasımpaşa projesinin içerisinde olan bir isimdi zaten, yeri arayışa hemen girmeden, sezon sonuna kadar daha sağlıklı bir tarama yapmak istediler. Ertuğrul Sağlam'ı bekliyordum oysa ama hiç görüşmemişler bile. Korkum o ki, bu değişim Kasımpaşa için yeni bir enerji kaynağıdır, teknik adam değişikliklerinde ilk 1-2 hafta genelde bunu görürüz.

Sabri Sarıoğlu yok, Semih Kaya ise zaten uzun bir zamandır yoktu, bu yüzden onun yokluğu yeni değil. Sen Sabri Sarıoğlu'nun oynadığı futbolu mu beğeniyorsun diye bir soru gelirse de cevabım elbette hayır ama asıl sıkıntı Sabri Sarıoğlu'nun bu takımın en iyi sağ beki olduğu gerçeği. Tarık Çamdal'la yola devam edelim, üstüne gidelim desek, oynadığı ilk maçın ardından "bu adama mı 5 küsür milyon avro bonservis verdik, rüzgarında savruluyor" diyoruz. Yaşı genç, ileride olur mu bilmem ama şampiyonluk yolunda son 10 hafta derken günü kurtarmaya oynamak zorundayız, Sabri Sarıoğlu da orayı idare ediyordu ama o da yok, Tarık Çamdal oynayacak. 

Sağ bek adına düşünüyorum başka bir alternatif var mı diye, Semih Kaya sakat, geçen sezon Mancini o yönde bir kazanım yapacaktı ama zamanı yetmedi. Onun dışında da Yekta Kurtuluş mu oynayacak, Hamit Altıntop'u mu oraya çekecek, stoper Dzemaili denemeleri vardı, bu sefer sağ bek denemesi mi yapacak? Alternatif de pek yok, Tarık Çamdal oynar ve karşısında Babel. Sınav çok büyük. Babel'in istikrarını eleştiririz ama kalite baki, gününde can acıtır. Üstelik sağ açık oynayacak futbolcunun da performansını sağ bek oynayan isim fazlasıyla etkiliyor, Bruma sağ kanatta oynayacaksa Tarık Çamdal'la birlikte facia bir ikili olabilirler.

Hamza Hamzaoğlu klasik 11'inden devam edecektir ama bazı değişikliklerle. Ayrıca hatalarından ders aldıysa maç içerisinde Yasin Öztekin misali iyi giden bir ismi de çıkarmaz, doğru formasyonu bozmaz. Olcan Adın değil de Telles bek başlar bu sefer, Bruma'nın 11 başlaması da garanti değil. Sağ açıkta Emre Çolak, Umut Bulut veya Olcan Adın'ı izlemek mümkün. Yasin Öztekin'i ellemez Hamza Hoca, Sabri Sarıoğlu yokluğunda da Tarık Çamdal oynar. Hakan Balta mı Koray Günter mi soruları da gelir belki akla, son olarak Burak Yılmaz'ın dönüş yaptığını yazalım.

2 yorum:

  1. valla burak kardeş onu bunu bilmem ama sanırım sihir bozuldu bence.hamza hoca kendisi bozdu bu sihiri maalesef.böyle olunca çorap söküğü gibi gelir puan kayıpları.10 defa pozisyona girip atamazsın vs.

    bence sihir fener yenilgisinden çok başakşehir maçında bozuldu.eğer hamza hoca saçma sapan hatalar yapmasaydı bence yeni bir seri yakalanacaktı.hele fener puan kaybetmişken ve bu hafta derbi varken.

    şampiyonluk umudum yüzde 70 lerdeydi fenere kaybetmemize rağmen.başakşehir maçından sonra yüzde 5 bile değil.bu sezon bitti aga.

    bütün havayı ve sihri bozdu hamza hoca.zaten lider bir karekter değil.bu saatten sonra yasini oyundan çıkartmasan ne olur aga.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sihir bozulmadı ama Hamza Hoca büyük hatalar yaptı son iki haftada. Kasımpaşa maçı fazlasıyla belirleyici olacak..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir