23 Mart 2015 Pazartesi

Son 9 Hafta, Hakan Balta Vakti


Emre Aşık'ı severdim. Müthiş bir profesyoneldi, kaç yaşında olursa olsun, oynadığı maç sayısıyla da alakasız şekilde sahada olduğu her dakikada mücadelesini gösterirdi. Seviye farketmez, en zorlu maçta bile onun tecrübesine, profesyonelliğine güvenebilirsiniz. Galatasaray'a geri dönebilmesinin de nedeni bu değil miydi zaten, gidip geri dönebilen nadir isimlerden. Necati Ateş'le birlikte Emre Aşık akıllara gelir.

Hakan Balta'nın da gittiği yol bu yönde. Yaşı kaç olursa olsun, oynadığı maç sayısıyla da alakasız, oynadığı her maç elinden geleni yapar, onu kadroda gördüğümüz dakika bize o güven hissiyatını verir. Uzun yıllardır Galatasaray forması giyiyor, 32 yaşına gelmesine rağmen bu devamlılıkta gitmeye devam ettiği sürece de giymeye devam eder. Yeni yabancı kuralı da onu bağlamaz, Hakan Balta varsa mutlaka 18 içerisinde yerini alır, sezon içerisinde kırılma anlarında mutlaka formasını giyer. Tecrübesine mutlaka ihtiyaç duyarız.

Çok iyi bir sol bek mi, hayır. İyi bir stoper mi, onun da cevabı hayır ama oynuyor, bir şekilde görevini yapıyor. Müthiş bir futbol gelişimi sağlamadı, bir çizgisi daima vardır. 10 üzerinden 8'e yükselmez belki ama 7'nin de altına düşmez. Sol bek veya stoper farketmiyor. Eskiden orta saha da oynardı, yönlü bir futbolcudur aslında ama son yıllarda sol bek & stoper olarak izliyoruz. Yaş ilerledikçe düşen tempo da onu stopere itti ve ilk zamanlarından daha iyi bir stoper şu an. Oysa Hakan Balta denildiğinde ilk aklımıza sol bek performansı gelecek, orada yakaladığı çizgi. Bu anlamda belki bir Hakan Ünsal değil, asla bir hücumcu, insanların istediği gibi bir sol bek olmadı ama Galatasaray tarihinde de yer alacağı kesin.


2007 yılında geldi Galatasaray'a, 8. yılını dolduruyor. Bu süre zarfında 255 maça çıkmış, 10 gol 12 asisti var. 3 lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Süper Kupası, 1 tane de Türkiye Kupası zaferi var. İşin içerisine Manisaspor, Hertha Berlin ve Milli Takım formalarını da ekleyince 464 maç 38 gol 18 asist. 

Onu Türkiye'ye getiren Mustafa Denizli olmuştu, Manisaspor 1. Lig'deyken transfer etmişti ve yıllar içerisinde biz onun bir gurbetçi futbolcu olduğunu da unuttuk aslında, unutturdu bunu. Galatasaray'da da bu kadar uzun bir gelecek belki o da hayal etmiyordu ama karakteri, profesyonelliği onu bu noktalara getirdi, müthiş bir Galatasaray kariyeri oldu, olmaya da devam edecek. 

Son 9 hafta, Semih Kaya sakat, Koray Günter'i de tartışıyorken yine Hakan Balta vakti geldi sanki, sorumluluk alma zamanı..

2 yorum:

  1. İyi niyetle mücadele eden ender elemanlardan.Takımda bazı oyuncuların sabri(sözleşmesi henüz uzatılmadığı için, kaptanlık meselesi nedeniyle ve özellikle umutla aynı kanatta oynadığında) olcan(takımın yıldızıymış gibi her topu kendisine istemesi alamazsa oyuna küsmesi) umut (sneijderi futboldan soğuttu. 2 haftada 2 asistini yedi, anca yasin boş kaleye attırrırsa atıyor) chedjou (başı boş dolaşıyor 2 haftadır, sabrinin yerini doldurmak için mi, melonun eksikliğimi yoksa partnerinin sürekli değişmesimi bilmem ama dany gibi ortalarda dolaşıp duruyor) vs. son haftalara gelinen şu zaman zarfında daha dikkatli ölçülü oynaması lazım. Zaten esas stoper sakat, melo yok, burak hocanın ve kendisinin hatası yüzünden bir var bir yok.daha fazla eksiği kaldırmaz bu takım. mental olarak yardım almaları lazım bu adamların.(umuta gerek yok :) daha doğrusu faydası olmaz). mili maç arası iyi değerlendirilirse trabzon maçına kadar toparlanır bu takım. Balta, selçuk, yasin, muslera ve hamit şampiyonluğu canı gönülden istiyorlar. kalanların da onlara yardım etmeleri gerekir. balta ikinci golde orta sahada yere düşmesine rağmen nasıl koştu geriye. kanat oyuncularımız yoktu piyasada. helal olsun hata yapabilir ama oynarsa ilerleyen haftalarda kritik goller atabileceğini düşünüyorum. semih gelse de balta oynamalı bence.

    YanıtlaSil
  2. bence tam tersi.profenonelliğinden çok yetenekleri ile halen takımda.etkili bir sol ayağı var.alman alt yapılı olduğundan futbolu biliyor.lakin fizik olarak çoğu zaman fit olmadı.son dönemde.sigara içerken ki görüntülerini biliyoruz.eğer fizik olarak fit olsaydı telles alınmazdı bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir