31 Mart 2015 Salı

SC Nostalji #11; Stjepan Tomas


Fenerbahçe öncesinde kendisini çok fazla tanımıyordum, Fenerbahçe'de gösterdiği performansla herkesin dikkatini çekti. Kiralık olarak formasını giydiği Fenerbahçe'nin o sezon şampiyonluğunda da önemli payı vardır. Luciano ile birlikte iyi bir ikili olmuşlardı ama sorunlu ayrıldı, bir maçta formasını yere fırlatmıştı diye hatırlıyorum, sonrasında da Fenerbahçe kendisiyle yola devam etmedi. 

Fenerbahçe'de iyi bir sezon geçirmesine rağmen kendisini Galatasaray günleriyle hatırlyacağız, tam 3 sezon Galatasaray formasını giydi ve Song ile birlikte unutulmaz ikililerden biri olmayı da başardılar. 

Galatasaray'a transfer olduğu dönem, maddi anlamda Galatasaray'ın sorun yaşadığı bir zamandı. O kötü kadroya çok da transfer yapılamadı aslında, Song, Tomas ve Conceicao etki eden isimler mesela. Devre arası döneminde de Ribery gelmişti. En son Fenerbahçe formasını giymiş olması kimse için sorun yaratmadı tabii, sorunlu ayrılmıştı çünkü. Tomas da belki onun etkisiyle geldi, bilinmez. Transfer döneminin hemen başında da gelmemişti, sezon başlamıştı o transfer edildiğinde. Hagi bir maç Petre'yi stoperde denemiş ama Petre'nin yediği taraftar tepkisi sonrasında Petre de gönderildi, Song & Tomas ikilisiyle başarı sağlandı, istikrarlı bir ikili oldular.

Başarılı bir stoperdi, Fenerbahçe günleri sorunluydu ama Galatasaray günleri bir o kadar sorunsuz geçti. 2005-2006 şampiyonluğunun da önemli parçalarından biridir. Song'la iyi bir ikili oldular, fazlasıyla uyum gösterdiler ve Tomas'ın forma giydiği üç sezon boyunca da bu istikrar bozulmadı. Feldkamp göreve geldiğinde ise Tomas'ı gönderdi. Necati Ateş, Emre Aşık, Hasan Kabze gibi isimlere yapıldığı gibi. Çok anlam verememiştim Tomas'ı gönderdiğinde ama Servet Çetin'i kazandı mesela, Servet Çetin'in Kalli döneminde gösterdiği performans kusursuzdur ama çok hakkı verilmez. 

Tomas da Galatasaray sonrasında Hasan Kabze gibi Rubin Kazan'a gitti. Orada bir sezon oynadıktan sonra Gaziantepspor'a geldi, Bucaspor formasıyla yarım sezon geçirdi derken futbolu bıraktı. Sonrasında da antrenörlük yaptı, Gaziantepspor ve Elazığspor gibi takımlarda yardımcı hocalık yaptı. 

49 kere Hırvatistan Milli Takım'ı formasını giymiş bir isim. Dinamo Zagrep ile üst üste kazanılan 5 şampiyonluğu var mesela, Hırvatistan'ı domine eden yapının da içerisindeydi. İtalya günleri onun adına iyi geçmedi ama istikrarı yeniden Türkiye'de buldu. Fazla ön plana çıkmamıştır belki ama kariyerli de bir futbolcudur, ayrıca Galatasaray'ın sevilen isimlerinden biri.

1 yorum:

  1. ''Ben sağlıklı kalmak için spor yapmıyorum.''
    Güzel adamdı. Ayrılışı da karizmatik oldu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir