27 Mart 2015 Cuma

Şut Dahi Atamayan Olcan Adın'a


Olcan Adın hamlesi Galatasaray adına büyük bir hayal kırıklığı olmuştur, kendi özeleştirimi de yapmak isterim. Olcan Adın transferinin önemli bir mesaj olduğunu düşünüyordum, Trabzonspor'un o dönem en büyük silahlıydı derken önemli bir hamle yaptığımızı düşünüyordum ama sonuç öyle olmadı. Yaş 29, 4 milyon avro bonservis, hatta Salih Dursun derken bir de üstüne genişleyen yabancı sınırını eklediğimizde Olcan Adın hayırlı olsun demek düşer bizlere. Bu saatten sonra toparlanabilir mi, çok zor.

Aslan Statistic yine bombayı bırakmış, Olcan Adın'ın ilk 25 haftalar itibariyle son iki sezonunu kıyaslamış. Rakamlar da ortada, hayal kırıklığını tekrar gözler önüne seriyor. Geçen sezon 28 haftada 8 gol atan Olcan Adın bu sezon sadece 1 gol attı. Geçen sezon yaptığı 5 asist bu sezon 3'e düştü. 3 asistin 2'si de sol bek oynadığı dönemde geldi, bu da ilginç bir detay. Olcan Adın'ın alıştığımız pozisyonu olan kanatlarda herhangi bir etki gösteremediğini gördük. Sol bek oynadığında hücum anlamında biraz kıpırdadı ve istatistik yaptı ama savunma anlamında takım olarak sarsıldı Galatasaray.

Diğer rakamlar da ortada, etkili şutlarıyla bildiğimiz Olcan Adın'ı şut atarken bile göremiyoruz. Bir futbolcu hayal kırıklığı olur ama futbol anlamında bu kadar geriye gidemez. Trabzonspor'da takımın yıldızıydı, Galatasaray'da ise iyi parçalardan biri olması beklenildi ve kendisini kazanmak adına çok fazla da çaba gösterildi ama Olcan Adın'ın toparlayamayacağını görüyoruz. Şut atan, etkili orta yapan, gol istatistiği yakalayan Olcan Adın'ın yerini çok sıradan bir kanat oyuncusu almış durumda. Sol veya sağ kanatlarda da olmadı, sol bek olarak da kazanılamadı.

Yasin Öztekin böylesine yükselip Olcan Adın çok büyük bir düşüş içindeyse bunu bizler değil de Olcan Adın düşünmeli aslında. Hamza Hoca döneminde herkes bir çıt yukarı giderken Olcan Adın'ın sürekli geriye gittiğini görmek hayal kırıklığının boyutunu gözler önüne seriyor..

3 yorum:

  1. olcan adın hakkında yorum yapmak hem erken hem de oynadığı poziyon ve birlikte oynadığı takım arkadaşların etkileşimleri ile bağlantılı.

    galatasarayda sol bek sol açık vede sağ açıkta oynadı.ideal mevkisi sağ açık.
    şimdi istatistklerine bakalım.transfermarkt.de verilerine göre 2009 yılından itibaren banko 11 oynamaya başlamış.yani 24 yaşında iken.genç semih olmaktan son anda yırtmış.vede 2009 dan itibaren istatistikleri oldukça iyi
    2009-2010 ile başlayan istatistikler.
    2 gol 5 asist (sanırım cuicero onu solbek oynattı o sezon antepte)
    12 gol 2 asist
    9 gol 10 asist (süper final dahil)
    7 gol 8 asist
    10 gol 7 asist (ts deki son sezonu)
    1 gol 3 asist (bu sezon şu ana kadarki.türkiye kupasında da 4 gol 3 asist)
    http://www.transfermarkt.de/olcan-adin/detaillierteleistungsdaten/spieler/8491

    olcan son 5 sezon oldukça istikrarlı oynamış.
    bu sezonki sıkıntı hem bazen kesik yemesinden(güven kaybı yaşar oyuncu biraz)hem de farklı mevkilerde denenmesinden kaynaklanıyor.tabi bunlardan daha önemlisi oynadığı oyuncularda etkili.

    trabzondaki son sezonunda sağ açık oynadı.ligin en iyi sağbeklerinden biri olan bosingwa ile inanılmaz iyi anlaştılar.ayrıca çok gezen bir henrique vardı.haliyle ne oldu?olcan uzak forvet gibi gol noktalarında etkinleşti.henrique nin boşalttığı alanlara daldı.bosi sağdan bindirirken olcan ters ayakla içeri doğru kat etti.

    yani anlayacaan galatasarayda hem sağ açık oynamadı hemde sağ açık oynadığında orada bir bosingwayı aradı.henrique yi arada.olcan sanırım 4-6-0 ın bir oyuncusu gibi.

    galatasarayın atakları sneijder den dolayı soldan geliştiği için sağ taraf biraz öksüz kaldı.hem sabri nin vasat olmasından dolayı hemde oradan fazla atak yapılmadığından dolayı bruma da olcan da sıkıntı yaşadılar.

    olcan adın hemen gözden çıkarılacak bir oyuncu değil.son 5 sezonda yaptıkları ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yorum yapmak için erken olduğunu düşünmüyorum. Sezonun son 9 haftası, Olcan Adın'ı da kazanma anlamında tüm yollar denendi. Artı olarak genç bir futbolcu değil ki bekleyelim. Hayal kırıklığı maalesef. 29 30 yaşına gelmiş bir ismin son 5 sezonuna bakmam, bir önceki sezonu ile değerlendiririm.

      Sil
  2. İstatistiklere bile ihtiyaç duymadan felaket bir sezon geçirdiği ortadaydı zaten özelliklede top kaybı ve ikili mücedele yanıltıcı sonuçlar veriyor. Geçen sezona göre sahada çok daha az topla buluşan bir Olcan var bunun etkisiyle top kaybı daha düşük gözüküyor ayrıca ikili mücadele noktasında ise Trabzonda hücum bölgesinde oynuyordu ve daha az ikili mücadele veriyordu bizde bek bölgesindede kullanılmasının etkisiyle oradada küçük bir artış var bunlar çok yanıltıcı tabiki. Asıl kötü nokta Hamza hoca tamam kazanmak istedi ama ben Olcan ın buna niyetinin olduğunu sanmıyorum rahat 5-6 kilo fazlası var zaten. Klasik olarak 30 una gelmekte olan bazı oyuncu modellerinde olduğu gibi steal kontrat sonrası kafam rahat durumları en nefret ettiğim futbolcu tipi. Bu arada herkesin aksine yazın Yasin hamlesinin Olcan dan daha iyi olduğunu düşünüyordum hiç yanılmadım geçen yıl ikisininde rahat 10 ar maçını izlemişimdir Olcan ın küçük takımın büyük oyuncusu olduğu çok belliydi yani açıkcası tabiki Trabzon büyük takım ama geçen yılki kadrosu vasat bir anadolu takımından farksızdı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir