3 Nisan 2015 Cuma

Baros'u Hatırlayan Galatasaraylı


Hollanda maçının en iyi isimlerinden biriydi. Attığı gol bir yana, savunmasına kadar gelerek top alması, faul alarak takımını rahatlatması ile müthiş fayda sağladı ama atlanan bir gerçek var, o da Burak Yılmaz'ın sakat sakat oynamasıydı. Burada sorulacak iki soru var. Burak Yılmaz mı profesyonel düşünmeliydi yoksa Galatasaray mı?

Kasımpaşa maçında 11 oynatamadık, ikinci 45 dakikada Burak Yılmaz'ı kullanabildik. O da maçı getirdi, Hollanda karşısında ise 11 başladı Burak Yılmaz. Riske edildi, hem Burak Yılmaz hem de Galatasaray. Birşey diyemiyorum, işin ucunda Milli Takım var ve (içerisinde tasvip etmediğimiz durumlar olsa bile) bir tane Türkiye var, bir tane Milli Takım, hepimiz seviyoruz ama biraz daha dikkatli olunabilir miydi, futbolcu sağlığını da korumaya yönelik. Galatasaray ateşe atıldı bir anda, Burak Yılmaz'sız olmayacağını bu sezon tekrar tekrar gördük.

Derine indiğimizde, ligin devre arasında oynadığımız o saçma sapan hazırlık turnuvasına bakmak gerekir. Hatır gönül ilişkileriyle, patates tarlasında, Dünya üzerinde olmayan rakiplere karşı oynanan turnuva. O günden bu yana Semih Kaya da dönemedi, Burak Yılmaz da kendine gelemedi. Galatasaraylıyım diye geçinip, o turnuvayı düzenleyenlerin vicdanını da merak ediyorum, bu fazlasıyla sizin eseriniz. O turnuvayı düzenleyenler kadar turnuvada yer almayı kabul edenler de suçlu tabii, çakma Neymarlardır Galatasaray'ı bugün zor duruma sokanlar.

Burak Yılmaz'ın en rahat gol kralı olacağı sezondu aslında. Sakat sakat da atıyor gollerini ve krallık yarışında var, görüyoruz. Ligin ikinci yarısında birçok maçta oynamamasına rağmen. Şans şu, oynamadığı maçlar genelde görece olarak rahat karşılaşmalar, genelde de iç saha maçları. Karabükspor maçı da onlardan biri olacak, tam da çocuğu olmuşken yakalayacağı motivasyonla Karabükspor maçı onun adına bayram olacaktı ama maalesef gerçekleşmeyecek. Karabükspor'u Burak Yılmaz'sız da geçeriz geçmesine ama Baros'u hatırlayan Galatasaraylı da Burak Yılmaz konusunda fazlasıyla tedirgin, hakkıdır.

Hamza Hoca'nın da hatası var tabii, Rizespor maçında küçük gibi görünen ama sezona yanılan o büyük hata. Burak Yılmaz o dakikada oyuna girmeyecekti, bu kadar basit. Kendi oynamak istemiş olsa da, bu Hamza Hoca'nın hatası olarak kalacak ve Burak Yılmaz'ın her sakatlığında akıllara gelecek maalesef.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir