21 Nisan 2015 Salı

Bruma'lı ve Bruma'sız Galatasaray


Fazlasıyla ilginç bir istatistik. İlginç tarafı da Bruma bu kadar eleştiriliyorken aslında o olmadan olmadığını göstermesi. Rakamlar ortada. Bruma'nın oynadığı 11 maçta yüzde 81'lik galibiyet yüzdesi var, Bruma'nın olmadığı 16 maçta ise yüzde 62. Bruma'lı Galatasaray 10 gol pozisyonu ortalaması yakalarken, Bruma'sız bu sayı 6'da kalmış. Aynı şekilde şut, orta ve atılan gol sayısında da Bruma'lı Galatasaray'ın daha önde olduğunu görüyoruz.

Sonuç son derece basit, ne kadar eleştirirsek eleştirelim, Bruma'nın gelişemediğinden, eksikliğinden bahsedelim, sakatlıktan dönemedi diyelim, nerede o ilk geldiği haftalarda estirdiği rüzgar diyelim, potansiyelden bahsedelim ya da farketmiyor. Galatasaray'ın sağ tarafında Bruma oynar, oynamalıdır. Rakamlar böyle söylüyor, ben bu rakamların yalancısıyım.

Hamza Hamzaoğlu'nun en büyük hatası değil midir, her zorlu, derbi veya büyük maç diye nitelendirilen maç öncesinde önlem ayağına Bruma'yı kesmesi ve sağ tarafta Umut Bulut'u oynatması. Yasin Öztekin için de aynı şey geçerli bu arada ama şu an konumuz Bruma.

Umut Bulut demişken, kendisinin forvet performansını bile yerden yere vuruyorken bir de sağ kanatta hangi beklentilerle oynattığımızın cevabı yok. Umut Bulut topla gidemez, adam geçemez, içe kat edemez, pas organizasyonuna giremez, bir kanat oyuncusundan beklediğiniz hareketliliği gösteremez. Ön alanda baskı, mücadele diyorsak onu da geçeceğiz, ben herhangi bir savunma sertliği, yardımı da göremiyorum. Bruma ile en azından hücum düşünüyorsunuz, başaramadığınız zamanlarda bile en azından bunu deniyorsunuz.

Trabzonspor maçında da her iki takımın orta sahada olmadığını, yakalanan açık alanları gördük. Bir anlamda Bruma'nın maçıydı, kullanamadık. Fenerbahçe maçı aynı şekilde, kullanamadık. Böyle örnekler çoğalır ki son Karabükspor maçında da kötü bir Bruma yoktu. İşin aksi, düşündüğümde sağ tarafta o özellikle oynatabileceğimiz başka bir kanat oyuncusu da yok. Olcan Adın değil o isim, belki Emre Çolak ile farklı bir tarz denersiniz, kullanırsınız ama o isim Umut Bulut olmaz, olmamalıdır.

Galatasaray'ın kalan haftalarda Bruma ile devam etmesi gerekiyor, ne kadar eleştirilirse, yeterliliği sorgulanırsa sorgulansın. Görüntüsü dahi hücuma ne kadar etki ediyor, bunu bizlere rakamlar söylüyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir