30 Nisan 2015 Perşembe

Hücum Takımı, Galatasaray 4-1 Sivasspor

 
Klasik olacak belki ama Galatasaray hücum ettiğinde iyi bir takım, Galatasaray'ın hücumu beraberinde savunmasını da yükseltiyor. Sivasspor karşısında kötü başladık, geriye erken düştük ama ilk yarının son 25 dakikasına baktığımızda da top hep bizdeydi mesela, hızlı çıkarak rakibin dengesini bozduk, çok sayıda korner kullandık ve 2-1'i bulduk. 

Galatasaray için hızlı çıkmak, Bruma ve Yasin Öztekin gibi isimler sahadaysa en büyük koz. Sneijder ve Selçuk İnan gibi isimler pas dağıtımını bu hücum tarzında müthiş kullanıyorlar, Galatasaray da hızlı gelerek rakibin dengesini bozuyor (bugün yaptığı gibi) ama hücumda, ceza sahasında kalabilmesi, forvetinin iyi bir duvar olabilmesi, ikili oyunları yapabilmesi çok daha organize bir görüntüyü getirecek. Bu iş Burak Yılmaz'la oluyor, Umut Bulut'la olmuyor. Bugün yine istatistik yaptı belki ama çok kötü oynadı, sezonun genelinde de olduğu gibi. İstatistik var ama futbolu inanılmaz kötü, hatta Galatasaray'a zarar verdiğini düşünüyorum.

İlk yarıda özellikle, Bruma'yı çok iyi kullandığımızı düşünüyorum. O da kötü başladı ama iyi toparladı, onun toparlaması da daha hücum oynarken daha verimli olan, daha hızlı bir Galatasaray'ı beraberinde getiriyor. Bu anlamda Bruma istatistiği yalan söylemiyor, Bruma'yı eleştirebilirsiniz ama o sahadayken Galatasaray çok daha verimli, çok daha iyi hücum ediyor.

4-1, tur adına iyi bir skor. Rövanş adına fazlasıyla avantajlı, zorlu fikstür içerisinde de nefes almak adına iyi bir fırsat yarattık diyebilirim. İyi bir futbolla, böyle farklı bir skorun takım için de moral olduğunu düşünüyorum. Bugün fazlasıyla iyi bir iş başarıldı.

Semih Kaya'nın dönüşü de önemli, bu da hep yazdığım bir konu. Semih Kaya'nın hızını ve kademelerini özlemişim, mevcut isimler içerisinde de Chedjou ile en iyi ikili olacak isim. Manisaspor maçındaki görüntüsü kötüydü mesela ama bugün fazlasıyla iyiydi, onun dönüşünün takıma artı getirdiğini de düşünüyorum. Sabri Sarıoğlu'nun hücumda, Olcan Adın'ın da savunmada iyi oynaması da Galatasaray'ı etkili kılan durumlardan biriydi.

Sonuç olarak istediğimizi aldık. Akhisar karşısında Melo ve Chedjou olmayacak, o maçın 11'i adına ne kadar kafa yorsak işin içerisinden çıkmak o kadar zor görünüyor. Semih Kaya'nın bu futbolu Chedjou'nun yokluğunda kıymetli ama Hamit Altıntop'un da sakatlığı varken Melo yerine kim oynayacak, nasıl bir tercih kullanılacak önemli. Emre Çolak bir alternatif, büyük ihtimalle de o oynayacaktır ve umarım da o oynar. Dzemaili'nin artık düşünülmediğini akıllara getirince.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir