12 Nisan 2015 Pazar

SC Nostalji #13; Murat Sözkesen


Bursaspor'un o dönem gözde futbolcuları vardı. Okan Yılmaz, Ender Alkan ve Murat Sözkesen gibi. 2001-2002 sezonu, Galatasaray'ın büyük bir değişim yaşadığı, futbolcu profili anlamında küçülmüş göründüğü ama Galatasaray adının hala zirvede olduğu bir dönem. Lucescu'ya selam çakmak adına bir sebep daha.

Galatasaray'ın büyük de ekonomik sıkıntıları vardı, o dönem gelen yabancıların hemen hemen hepsi kiralık olarak forma giyiyorlardı mesela. Çok büyük paralar harcanamadı ama Galatasaray çok fazla transfer yaptı. Ligin devre arası döneminde de Batista, Murat Sözkesen ve Gonzales gibi futbolcular transfer edildi. Batista için ödenen iyi bir bonservis verdi mesela, Murat Sözkesen de çok ucuza gelmedi.

Beşiktaş'a gitmesini bekliyordum aslında, ismi onlarla daha fazla geçiyordu. Galatasaray'ın bu hamleyi yapması da beni fazlasıyla şaşırtmıştı. İyi bir forvet oyuncusuydu, daha çok kanat forvet özelliği vardı. 27 yaşında geldi Galatasaray'a genç de değildi ama rotasyon adına iyi bir hamle olarak görünüyordu.

Şanssızlık işte, Galatasaray formasını çok fazla giyemedi. Liverpool deplasmanında 90. dakikada oyuna girdi ve sakatlık yaşadı girer girmez, sezonu kapattı. Sakatlık anını unutamam, kötü bir durumdu. O dönem Galatasaray şampiyon oldu ama maalesef  Murat Sözkesen'den 1-2 maç dışında katkı da alamadık. Beyaz kafa bandını hatırlıyorum, farklı bir havası vardı. İzleyemedik maalesef, sonrasında da bileti kesildi.

Gönderilme hikayesi de güzel olmadı. Fatih Terim takımın başına geldi, geldiğinin ertesi günü Ümit Davala transfer edildi, beraberinde Milan'dan Sarr'ı getirdi ama takımdan da birçok ismi hazırlık kampında dahi görmeden gönderdi. Bir tek Mondragon'un kalmasını istedi, o da zorlu bir transfer sürecinin ardından takımda tutuldu. Sezon başında hiç görmeden gönderdiği isimlerden biri de Murat Sözkesen oldu.

Sonrasında da Çaykur Rizespor'da hatırlıyorum, Samsunspor, memleketinin takımı Ünyespor derken futbolu bıraktı. Ünye'de oturur kendisi, Ünyespor'un başkanlığını ve teknik direktörlüğünü de yapmıştır. O da Ünye için zor günlerin adamı, en zor zamanda daima görev almıştır. Yazları plaj futbolu turnuvaları yapılır, orada boy gösterir, Ünye'de geçiriyor günlerini..

2 yorum:

  1. fatih terim, murat sözkesen'i takımdan gönderirken yanlış hatırlamıyorsam,; "galatasaray'a 4 gol atan futbolcu burada barınamaz" demişti.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir