13 Nisan 2015 Pazartesi

Tamas'ın Efsane Real Sociedad Maçları


Tamas, Petre ve Bratu üçlüsünü birbirinden ayırmak olmaz, bu yüzden bu üçlüyü bir arada ayrı bir şekilde mutlaka anacağım ama şu fotoğrafın üzerine de bir yazı yazılır dedim. Tamas'ın her iki Real Sociedad maçında da yaptığı efsane işler vardır.

Galatasaray yabancı sorunuyla ilgili de sorunlar yaşıyordu, Lukunku da gönderilememişti ve çare Tamas'ı paf takıma göndermekte bulundu ama Tamas'ın adı Şampiyonlar Ligi listesinde de vardı. Sonrasında Tamas ligde de oynatılmaya başlandı, Lukunku bir şekilde gitti ama Tamas'ın paf takıma gönderilmesinden 1-2 gün sonra Real Sociedad karşısında da 11 başlatılması fazlasıyla tartışılmıştı. Hatta maç sonu Ersin Düzen bunu Fatih Terim'e sorduğunda Fatih Terim'in gösterdiği tepkiyi herkes hatırlar.

Real Sociedad ise o dönemin yükselen takımı. Bir önceki sezon Real Madrid ile şampiyonluk yarışı vermiş, kimsenin unutmayacağı Kovacevic & Nihat Kahveci ikilisini kadrosunda bulunduran, bunun yanında da birçok yıldız ismi sayabileceğimiz bir takım. 

Nihat Kahveci'nin de işi zor, karşısında Galatasaray'ı bulmuş. İnşallah Sociedad ve Galatasaray birlikte gruptan çıkar diyor ama gruba bakınca da bu iki takım birbirinin rakibi. Juventus doğal olarak büyük favori.

İlk Sociedad maçını hatırlıyorum, fırtına gibi başladılar. Nihat Kahveci karşısında Tamas'ı bulunca çok fena bitirdi kendisini, attığı bacak arası hala unutulmaz. İşin ilginci o gün bir de Tamas orta sahada oynuyor, belki de hayatında hiç oynamadığı bir pozisyon. Tamas'ın felaket bir performansı vardı o gün, sonrasında da Arif Erdem'le değiştirilmişti.

Galatasaray o maçı yine de dengeledi 1-1'i buldu, o zamana kadar iyi de oynadı, kazanmaya da yaklaştı ama 2-1 kaybetti. Xabi Alonso'nun golüyle kazanmış oldu Sociedad. Galatasaray da tur umutlarını o gün yitirir gibi olmuştu ama ilerleyen dönemde gelen Juventus galibiyeti de Galatasaray'ı bir anda son maça taşıdı ve Sociedad deplasmanı düğümü çözecekti.

O gün Galatasaray deplasmanda Sociedad'ı yense gruptan 2. olarak çıkıyordu ama Uefa Kupası cepteydi. 1-0 da öne geçti Galatasaray, ilk yarıyı önde kapattı, 50. dakikada Sociedad 1-1'i buldu. O sezonu felaket geçirdi belki ama Şampiyonlar Ligi performansı fena değildi Galatasaray'ın, 7 puan topladı o gruptan ve Sociedad 9 puanla 2. olarak gruptan çıkmıştı.

Mesele o değil tabii, Tamas yine 11'de. Bu sefer fena oynamıyor, zaten haftalar ilerledikçe Tamas biraz olsun yükselmeye başlamıştı ve Galatasaray'ın devre arasında bir hazırlık kampı vardır. Orada oynanan turnuvada da Tamas yıldızlardan biriydi. Hafif yaptığı piyasa neticesinde de hemen satıldı, Galatasaray'a para kazandırmıştır. Bratu da bunu başardı mesela ama bu hikayenin konusu bu değil.

Dakika 90, Galatasaray galibiyeti arıyor ve ancak oyunu rakip sahaya taşımış. İyi bir baskısı var, Arif Erdem & Ümit Karan hepsi oyunda. Ölümüne hücum diyor takım. Top Tamas'ın ayağındaydı, orta saha çizgisini geçti ve herkes top doldurmasını bekler. Önü de açıktı ayrıca, ilerlemesi de mümkündü ama o şut attı. Genç bir futbolcu, ilk defa böyle bir arenada, ilk defa böyle büyük bir takımda ama özgüvene bakar mısınız? Orta sahadan, dk 90 ve şut gönderdi, haliyle dağa taşa selam oldu bu. Devamında da maç berabere bitti, Şampiyonlar Ligi hayalleri yarınlara kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir