5 Nisan 2015 Pazar

Wakabayashi'yi de Hatırlayarak "Nando Değil Genzo"


Aslan Statistic bombayı bırakmış, fazlasıyla ilgimi çeken bir istatistik oldu. Muslera bugüne kadar yediği frikik gollerinin araştırması yapılmış ve ortaya çıkan sonuç şu, sadece 6 tane frikik golü yedi. İlginç taraf ise bu 6 golü atan futbolcuların forma numaraları 10.

Sneijder'in Inter günlerinde yediği frikik golü, Muslera'nın kulüp takımlarında yediği son frikik olmuş. Messi'nin frikiği de hatırlıyorum, Milli Takım'da yemişti. Barajın atlından atmıştı Messi, fazlasıyla akılcı bir gol. Alex'den yediği bir frikik var ama Alex orta açmak isterken top baraja çarpmış ve şans golü olmuştu. İstatistik olarak baktığımızda gol ama Muslera için eksi yazılmaz orada. Süper Kupa'da gerçekleşen bir gol olmuştu.

Muslera'nın Türkiye kariyerinde ise yediği frikik golü yok. Aklıma Mondragon geldi, yıllarca Galatasaray forması giymişti ama sadece bir frikik golü yemişti. O da Selçuk İnan'dan, Manisaspor günlerinde. Muslera da aynı yoldan devam ediyor, frikik gollerine Galatasaray formasıyla izin vermiyor. Bu fazlasıyla iyi bir istatistik.

Türkiye'de de bu anlamda iyi futbolcular var, geçmişte de vardı. Selçuk İnan'ın Volkan Demirel ve Tolga Zengin gibi kalecilere attığı 1'in üstünde frikik golü var mesela. Rakiplerin kalecileri bu isimler, Muslera bu anlamda kalesini gole kapatmış. En son Fenerbahçe maçında Emre Belözoğlu'nun direkten dönen frikiği çok akılcıydı, orada da Muslera'nın şansı yardım etti ama istatistiğe baktığımızda frikik golü çok fazla yemiyor, Türkiye'de ise hiç yemiyor.

Dortmund - Bayern Münih maçında Neuer'i konuştuk, Reus'un frikiğini insan üstü çıkarmıştı, çizgi üzerinde o topu kontrol etmek de nedir. Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi kalecisi olduğunu düşünmekle birlikte bu adamın kariyerinde de uzun yıllar var, hangi seviyeye geleceğini tahmin etmek imkansız.

Muslera'nın çıkardığı frikik ise Neuer'in çıkardığı frikiğin bir tık altı, yine insan üstü denilecek kurtarışlardan biri. Erdem Özgenç'in frikiğini bir ömür unutulmayacak cinsten kurtardı, kurtarış sonrası Wakabayashi'ye de göndermek yaparak "Nando değil Genzo" demiştim. Gerçekten de öyle. O an maç 1-1 olsa hikayeyi çok farklı yazabilirdik.

Çok büyük kaleci, Galatasaray ise fazlasıyla şanslı. Muslera'ya sahip olmak büyük olay..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir