11 Mayıs 2015 Pazartesi

11 Mayıs 2005, Galatasaray 5-1 Fenerbahçe


Hagi neden iyi bir teknik direktör değil, olamaz sorusunun cevaplarından biri de bu maç. 5-1'lik skor da tarihi, Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe ile oynanan finalden sonra kazanmak, o maddi tabloda girilen şampiyonluk yarışını da başarı olarak görüyorum ama o sezon şampiyon olabilirdi Galatasaray, kendi sahamızda kaybettiğimiz Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçları. Cafercan Aksu kazanılabilirdi, o Gençlerbirliği maçında Hakan Şükür'ü yerine kurtarıcı olarak oyuna alınmasa. Ya da 5-1'lik skor çok daha anormal yerlere gidebilirdi, bir anlamda o 6-0'ın ötesi görülebilirdi, en olmayacak yerde Ribery gibi bir isim oyundan alınmasa.

Yine de söyleyeyim, Hagi'nin kötü bir teknik direktör olduğunu kabul etmekle birlikte, bugün yine Galatasaray'ın başına gelse Hagi geri döndü der, ayağa kalkarım. Hagi çünkü o. Öyle mutluluklar yaşattı ki mutsuz etmeye de fazlasıyla hakkı var, benim açımdan sorun yok. Duygusal adamım, futbola da duygusal bakıyorum, bakmaya da devam edeceğim.

Galatasaray maça hızlı başlamıştı, bir anda 2-0 geldi. Devamında Fenerbahçe'nin müthiş bakısı, Mondragon'un ise insanlıktan çıkışı. Belki de Galatasaray formasıyla en iyi Mondragon performansıdır, bu tartışılır. Galatasaray 3-0'ı da buldu, devamında Fenerbahçe 3-1'i ve ilk yarı böyle bitti. İtiraf edelim, 6-0'lık maç henüz sıcaktı ve böyle bir skorun ardından da daha farklı bir galibiyet hayal ettik, o an Türkiye Kupası'nı kaldırmak ikinci plandaydı ve ikinci yarıda da bunu başarmak adına tüm şartlar oluştu.

Taa ki 52. dakikada Ribery'nin oyundan alınıp Sabri Sarıoğlu'nun oyuna girmesine kadar. 59. dakikada da Necati Ateş & Hasan Şaş değişikliği derken Galatasaray'ın o gün hücumda en iyi 2 ismi bir anda kenara alındı. Devamında 5-1'i buldu Galatasaray, 71 ve 88'de Hakan Şükür'ün golleri geldi ama Fenerbahçe dağılmışken, Galatasaray'ın da hızlı gelip, hücum oynamaya devam etmesi durumunda çok daha farklı olabilirdi, o gün Hagi, Galatasaray'a dur dedi.

2 yorum:

  1. Abi bu değişikliklerin ve gollerin dakikalarını cidden hatırlıyor musun yahu? Yoksa kontrol ediyor musun yazmadan önce? Eğer hatırlıyorsan ben en yakın zamanda doktora gideyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde 80 hatırlıyorum. Yüzde 20 ise kontrol ama önemli maçları, tarihleri, o anları asla unutmam :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir