28 Mayıs 2015 Perşembe

Başarıya Alışmış Bir Galatasaray Taraftarı Var, Çıta Düşürülemez


Sezon öncesinde bunu tahmin edemezdik, hedefler itibariyle kötü geçen ama içerisinde hikayeler barındıran bir sezondu. Sinan Güler gibi, kariyer sezonunu yaşadı, tek ayakla da Fenerbahçe maçını aldı, başına yedi dikiş atıldığında da. Kızılyıldız'la içeride oynadığımız maç, Arroyo 50 dakika oyundan çıkmamıştı. Kızılyıldız deplasmanından gelen galibiyet, o gergin ortamda. Euroleague'de bir şekilde 2. turu görmek, kendi yarattığımız imkansız tablonun içerisinden.

Maddi sıkıntılarla başlamak istemem ama sezona damga vuran olay da bu maddi sorunlar. Kötü oyuncu tercihleri de var işin içerisinde, tutmayan aşılar. Aradori, Nolan Smith'in çok çabuk gözden çıkarılması, Vougioukas. Bu tercihlerden öte Furkan Aldemir'in gidişine göz yummak, Arroyo'nun ayrılığı. Sezon içerisinde maddi sorunların sürekli gündeme gelmesi, idman boykotları diye uzar liste. Temelde yaşanan maddi sorunlar ve bu takım hedefsiz girmedi sezona. Ergin Ataman'ın olduğu yerde başarı hedefi vardır ama bu yolda adım atılmadığında da Ergin Ataman'ın hevesi kırıldı, motivasyonu düştü ve tüm sezonu etkiledi bu.

Bir noktadan sonra da alternatif bile yaratamadık. 6-7 kişilik rotasyonlarla iş yürümüyor, sezona hedefler doğrultusunda devam edilemiyor. Galatasaray'ın ligde play-off'a kalması bile bu noktada başarı, oysa daha yüksekleri hedeflerken. Fenerbahçe karşısında da bu şartlar altında elimizden geleni yaptık, seri 2-1 bitti, bu kadarı olabildi. Bu yüzden de yaşanan sıkıntılara, imkansızlıklara bakarak Ergin Ataman başarısız oldu diyemem ama Galatasaray berbat bir sezon geçirdi. Bunun da sorumluları belli, konuyu tekrar açmaya gerek yok, önümüze bakmak zorundayız.

Yeni yönetim, yeni sponsorlar ve yeni bütçe. Plan, proje belirlenmeli, bu sezon büyük bir ders olmalı ve aynı şeyler yaşanmamalı. Doğru plan ve bütçeyle bu takım yine başarıya yürür, Ergin Ataman bunu iki sene başardı, yine başarır. Obradovic ve Ivkovic gibi vitrin, kurt coach'lar karşısında tutunabilecek isimlerden biridir, bu anlamda başarı sağlayacağına inanıyorum. Ergin Ataman'ı umarım mutlu eder, onunla birlikte yeni bir planlama içerisine gireriz.

Kadro büyük ölçüde dağılır, yeni bir yapılanmaya gidilir. Şu aşamada takım için tek olmazsa olmaz Sinan Güler'dir ama zor görünüyor olsa da Patric Young, Justin Carter gibi isimlerin de takımda tutulmasını isterdim.

Başarıya alıştırılmış bir Galatasaray taraftarı var artık, bu yüzden çıta düşürülemez..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir