20 Mayıs 2015 Çarşamba

SC Nostalji #19; Volkan Yaman

2007-2008 sezonunda Galatasaray'a transfer olmuştu. Sol bek diye haykırdığımız ve Orhan Ak & Ferhat Öztorun, biraz da Ergün Penbe üçlüsünden beklenileni alamadığımız o dönem sonrasında önce Volkan Yaman geldi, transfer döneminin son günlerine doğru da Hakan Balta.

Volkan Yaman, Galatasaray öncesinde Milli Takım'a yükselmiş, zirve görmüş bir futbolcuydu. Antalyaspor'da çok başarılı bir performansı vardı ve Milli Takım'a kadar da taşımıştı bu performans onu. Antalyaspor'la küme düştüler belki ama Volkan Yaman yükselmiş ve Galatasaray'a imza atmıştı.

Aynı dönem Fenerbahçe de Roberto Carlos'u transfer etmişti. Volkan Yaman da iyi girdi sezona, frikik golleri de atıyordu (Galatasaray'ın frikik gollerine hasret olduğu yıllar). O performans ve goller sonrasında da "Carlos Talan Volkan Yaman" tezahüratı unutulmazlar arasındadır. 

2007-2008 sezonuna iyi başlamış, formayı kapmış ama Hakan Balta'nın arkasına düşmesi de uzun sürmemiştir. Sonrasında istikrar dönemi başladı, Hakan Balta'dan formayı kapmak kolay değildi. O sezon kazanılan şampiyonlukta Volkan Yaman'ın da faydası vardır, yok diyemeyiz ama gerçek anlamda sol bek performansını Hakan Balta'da yaşadık.

Sonrası ise düşüş. Bir sonraki sezonda da Hakan Balta'nın arkasında devam etti. Skibbe kendisine çok fazla şans vermedi, aynı durum Rijkaard'la da devam etti derken Caner Erkin'in de transferi sonrasında 2009-2010 sezonunda Eskişehirspor'a transfer oldu, karşılığında herhangi bir bonservis bedeli de alınmadı. Eskişehirspor'da da iyi bir görüntüsü vardı, istikrarlı devam ediyordu. Sonrasında Kasımpaşa'ya gitti ama o macera uzun sürmedi. Bir sezonu boş geçirdi derken Alman 4. Lig'ine gitti.

13 kez A Milli olmuş bir isimdir. Sol bek sorununu Milli Takım da yaşadı ama önce Hakan Balta, devamında Caner Erkin derken sorun çözüldü, Volkan Yaman'ın iyi günleri ise sadece 2-3 sezonda sınırlı kaldı.

1 yorum:

  1. onu hep ağır temposu ve uzaktan sert vurduğu şutlarıyla hatırlıyorum,o kiloyla sol bek oynaması da mucizeydi :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir