3 Mayıs 2015 Pazar

Dzemaili'nin Vedasına Doğru


Akhisar Belediyespor maçının kamp kadrosu açıklandı, Dzemaili yok. Melo ve Hamit Altıntop gibi isimlerin olmadığı bir kamp kadrosunda da Dzemaili'nin yokluğu Hamza Hamzaoğlu'na ihale edilemez diye düşünüyorum, burada düşünmesi gereken taraf Dzemaili olacak.

Dzemaili ve Pandev konusunda görüşlerimi biliyorsunuz, kötü futbolcular asla değil ve o günün şartları itibariyle de iyi transferlerdi. Kötü diyen var, bu konuda Ünal Aysal'a fatura çıkaranlar var ama gerçek anlamda iyi hamlelerdi. 

Hadi Pandev hayal kırıklığı oldu (gerçi onun da üzerine gidip, kazanılabilirdi) ama Dzemaili yine Prandelli döneminde katkı verdi. Süper başlamadı belki ama haftalar ilerledikçe üzerine koyarak geliyordu. Karabükspor deplasmanını hatırlayın, maçın adamıydı ama son maçı olmuştu.

Dzemaili'ye hata biçilecek yer de burası. Sakatlığı vardı, o Milli Takım arasında oynamaması gerekiyordu ama risk aldı ve İsviçre formasını giydi, devamında da dönemedi. Önce ilk yarıyı kapattı, sonra kamp döneminde kendisini gösteremedi, buna rağmen şans buldu ama istikrara yayamadı. Gün itibariyle de kamp kadrosuna dahi giremiyor, bu kadar eksikler arasında. Başlıca suç Dzemaili'nin. 

İşin ama noktası ise Hamza Hoca'nın açıklamaları, Dzemaili sistemimize uymuyor söylemi. Dzemaili sisteme uyar, iyi futbolcudur, tecrübeli, kaliteli bir ayaktır. Dikine böylesine gidebilen başka bir orta sahan yok mesela, Dzemaili tek alternatiftir ama düşünülmez, üzerine gidilmez. Hamza Hoca bu konuda kazanımı yanlış maçlarda yapmaya çalıştı, Başakşehir karşısında Yasin'i oyundan alıp Dzemaili'yi oynatması gibi. Orada hata Hamza Hoca'nındı ama ihale Dzemaili'ye bırakıldı.

Ben hala aynı düşünüyorum, Dzemaili'yi gelecek sezon takımda tutardım, alternatiflerden biri yapardım ama satılacak, bundan da net eminim. Hamza Hoca da çok üstüne gitmedi Dzemaili'nin, Dzemaili de yapmaması gereken hatalar yaptı, kendini şu dönemde çok saldı. Tablo bu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir