18 Mayıs 2015 Pazartesi

Hayal Kırıklıkları "Stoper"

Hayal kırıklıklarını konuşmayı seviyorum, bu tip anketler düzenlemeye de devam edeceğim. Son olarak 2000 yılı sonrası adına Hayal Kırıklıkları "Stoper" demiştim ve anket sonuçlandı. Güzel bir katılım oldu, bu anlamda oy veren tüm arkadaşlara teşekkürler.

 
Aslında sonucu belli bir anketti, 2000 sonrası dediğimizde hatta bu işi genele vurduğumuzda bile stoper denildiğinde Frank De Boer'in akıllara gelmemesi imkansız. Yüzde 43 oy oranıyla o da 1. sırada yer buldu. 35 yaşında geldi, partneri Bülent Korkmaz 34 yaşındaydı derken tarihin en ağır savunma hatlarından biri olmuştu. Frank De Boer elbette büyük bir kariyer ama geldiğinde dönemini kapatmıştı, ismi bu hayal kırıklığını yaratan ama şaşırtıcı bir son da değil. Barcelona'daki son dönemi bile geri koşamayan bir isimdi.

 
Cris ise yüzde 32 ile 2. sırada. O da Frank De Boer'le benzer bir durum. Öyle büyük bir kariyer değil ama Ujfalusi'nin şok sakatlığı sonrası fazla da zaman olmamasından kaynaklı yapılan bir panik hamlesi. Lyon kariyerine şapka çıkarırız ama 35 yaşına geldiği o dönemde de gösteremediği performans asla şaşırtıcı olmadı. Frank De Boer'le ortak noktası ise o sezonu tamamlayamamaları.

 
Yüzde 26 ile Burdisso 3. sırada. Neden transfer edildiğini hiçbir zaman anlamayacağım bir isim. Mancini bir stoper istiyordu ama gelmesi gereken isim Burdisso değildi. Rhodolfo, Ranocchia derken al sana Burdisso dendi, olan garibim Dany'e oldu. Burdisso da yakın dönemin çok büyük bir hayal kırıklığı.

Bu üçlü dışında yüzde 12 ile Tolga Seyhan ve Bouzid ise 4. sırayı paylaşmış. Tolga Seyhan, Song ve Tomas'a alternatif olması beklenirken olamayanlardan. Bouzid ise yeni Popescu hayallerinden biri. Yüzde 11 ile Meira da 5. sırada. Ben ona yeteri kadar zaman verilmedi diyorum, daha uzun devam edilirdi ama kötü gidiyorken çıkan talibi yüzünden zarar etmeyelim düşüncesi oldu, olan da Galatasaray'ın Avrupa Ligi hayallerine oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir