23 Mayıs 2015 Cumartesi

Klopp'un Vedası, Güzel Hikaye


Hikaye çok güzeldi. Yıllar boyu da anlatılabilecek bir destan. Dortmund'un yeniden zirve adımları, sadece Almanya'nın değil Avrupa'nın söz sahibi takımlarından biri olma yolculuğu. Klopp bir anlamda geçmişe duyulan özlemdi ve bu özlem giderildi. Kısıtlı imkanlarla yeniden kurulan yapı, bugün çok sağlam bir temele sahip. Klopp'dan sonra da yükseliş devam edebilir, etmelidir. Tuchel çok doğru bir tercihtir, güzel bir heyecandır. Klopp'un sonrası mutlaka çok büyük takımlarla devamı olacaktır ama günün birinde Bayern Münih'de görmek fazlasıyla yaralayıcıdır. Henüz Lewandowski şokunu atlatamadan, Götze'yi saymıyorum bile.

Genel anlamda Dortmund adına başarısız bir sezondur ama sezon finaline baktığımızda, acaba küme mi düşüyorlar denilen bu takımın Avrupa Ligi biletini kapmış olması bana göre büyük başarı. Sezon içerisinde enkaz büyük oldu, tüm arayışlar çaresiz kaldı, hedeflerden bir bir sapıldı ama enkaz içerisinde yeni bir hedef yaratıldı ve Avrupa bileti alındı. Almanya Kupası'nın da gelmesi durumunda yeni sezona da yine kupayla başlamak mümkün olacak.

Bu yapının da kendi içerisinde bir değişime ihtiyacı var. Bazı isimler ayrılacak, kaçınılmaz bir gerçek. Reus sezon içerisinde takımda tutulmuştu ama İlkay Gündoğan ayrılacak, Lewandowski'de yapılan hata bu sefer yapılamaz. Hummels kaldı deniliyor, Manchester United'e reddetti. İç transferden öte asıl transfer konusu kafa karıştırıcı, bakalım kimlerle anlaşacak Dortmund, kesenin ağzı ne ölçüde açılacak. Başta forvet almak üzere sayılabilecek birçok eksik var. Yeni sezonda gelebilecek bir Avrupa Kupası da yeni destanın, oluşumun en büyük imzası olur.

Böyle bir taraftar grubu olan takımın da başarısız olma lüksü yok, sevgim, saygım, takımın özel oluşu buradan gelmekte. Lewandowski'ye nasıl veda ettiklerini hatırlayın, Bayern'le sezon içerisinde anlaşmasına rağmen Lewa'nın onlara yaşattıklarına en güzel vefayı gösterdiler, Klopp için de bu gerçerli. Bu sezon dip noktayı da gördüler, Avrupa bileti de gelmeyebilirdi ama veda böyle olacaktı, aynı şeyler yaşanacaktı, birşey değişmez. Özel olmak, vefalı olmak, saygı göstermek..

1 yorum:

  1. Kloop sonrası göreve gelen T.Tuchel'i sene başında istemiştik ama o gelmemişti.Gelse yeni bir M.Skibbe olur muydu bilinmez ama umarım ileride bir gün keşke ikna etseymişiz demeyiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir