28 Mayıs 2015 Perşembe

Patric Young'un Vedası

Pivot diye ağladığımız, Furkan Aldemir'den doğan boşluğu doldurmaya çalıştığımız bir dönemde geldi ve geldiğinin 2. günüydü galiba, Euroleague maçına çıktı. Bu onun çaylak sezonuydu (ilk profesyonel denemesi) ve Euroelague seviyesine gelmişti, hedefi olan bir takıma. Giydiği gömlek bu anlamda ateştendi ama ne kadar potansiyelli bir oyuncu olduğunu sezon içerisinde gösterdi ve kendi adına fazlasıyla başarılı bir sezon geçirmiş oldu.

Dün itibariyle de onun adına sezon tamamlandı ve Galatasaray'a bir veda mesajı yayınladı. İhtimal vardır belki, takımda tutulabilir mi bilmem ama NBA adına tüm şartları zorlayacak gibi duruyor. Phoenix Suns'un yaz takımında forma giyecek, oradan göstereceği performans onu NBA'e taşıyabilir. Gerçi NBA olmasa bile bu sezon gösterdiği performansla birlikte talipleri olacaktır, Avrupa'da iyi bir kontrat alması mümkün. Dediğim gibi, o potansiyeli sezon içerisinde fazlasıyla gösterdi ve NBA olmaz belki ama Avrupa'nın iddialı pivotlarından birine dönüşebilir.

Geçmiş yıllara oranla bu sezon yabancı transferinde çok iyi işler yapamadık ama Patric Young başarılı transferlerden biriydi. Kendini sevdirdi de, buraya ait olduğunu hissettirdi, bizden biri oldu. Ardından üzülmemizin, benim bu yazıyı yazma nedenim de o, çok güzel bir insan. Yolu açık olsun, umarım kısa veya uzun vadede Galatasaray formasıyla tekrar izleriz kendisini..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir