25 Mayıs 2015 Pazartesi

Yaklaşımı Bana Mourinho'yu Hatırlatıyor



“Hamzaoğlu, Prandelli’ye göre daha çok bizden birisi... Aynı zamanda iyi bir insan. Yaklaşımı bana Jose Mourinho’yu hatırlatıyor. Yardımcı hocaları da oyuncularla gayet iyi ilişkilere sahip” 

Hamza Hamzaoğlu göreve geldiğinde "Hamza Hamzaoğlu'nu takımın başına getirmek Sneijder'e yol vermek anlamına gelir" gibisinden söylemler vardı, devre arasında Juventus'a transferi gündem olduğunda da teknik direktöründen, yönetimine kadar herkese sallayanlar. Bugün Sneijder Galatasaray'da, yarın da olmaya devam edecek.

Hamza Hoca'nın Dünya Kupası döneminde Sneijder ile ilgili talihsiz bir açıklaması vardı, kendi de farkında, özür de diled, daha önemlisi süreci mükemmel yönetti. Sneijder ile mükemmel ilişki kurduğunu görmemek için kör olmak gerekir, Sneijder'in Galatasaray'ı en sahiplendiği, en verimli ve en iyi dönemini de Hamza Hoca döneminde yaşadığını görmemek için at gözlüğü gerekiyor.

Tablo bu, Sneijder gerekeni söylemiş. Hamza Hamzaoğlu futbolcu yaklaşımıyla, sakinliğiyle, adamlığıyla şampiyonluk sürecini mükemmel yönetmiş ve zirveye tek adım kalmıştır.

Sneijder demişken, 2.5 sezondur Galatasaray forması giymekte ve bu süreçte 19 lig maçında gol atmş. Galatasaray ise bu maçlarda 19 galibiyet aldı, inanılmaz bir istatistik. Sneijder'in gol attığı maçlarda Galatasaray kazanıyor, mağlubiyeti geçtim, puan dahi kaybetmiyor. Şu sonuç ortaya çıkabilir, Sneijder ağırlığını koyduğu her maçta çok büyük bir fark yaratıyor ve onun ayarında 2. bir isim ülkemizde yok.

Bu sezon ise tek başına aldığı maçlar var, Muslera için de aynısı geçerli. Kayseri Erciyesspor deplasmanı, Fenerbahçe'yi 2-1 yendiğimiz maç, Rizespor, Karabükspor, Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçları gibi. Kazandırdığı puan 18, inanılmaz. Bir futbolcuyu Hagi seviyesine getireceğimi, o seviyeyi zorlayacağını tahmin etmezdim, Sneijder zorluyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir