29 Mayıs 2015 Cuma

Yeni Hedef, Yeni Misyon, Yeni Takım


İstikrarı bulduğu takım Galatasaray'dı, bunu söyleyerek başlayalım. Melo'nun geçmiş kariyerine baktığınızda 4 sene üst üste bir takımın formasını giymediğini görebilirsiniz, hatta 2 sezonun üstünde dahi kalmamış. Sürekli gezmiş, büyük çıkışları olmuş, Fiorentina ve Juventus gibi takımlar görmüş bir kariyer. Galatasaray'a transfer olduğu sezon o anlamda Melo adına iniş gibi görünebilir ama istikrarı bulduğu takımın da Galatasaray olduğunu söyleyelim. Melo'nun da katkısı büyük oldu ama Galatasaray'ın da Melo'ya kattığı çok şeyler var.

Yeri kolay dolmaz, kabul ediyorum. Futbol kısmını bir kenara bıraktım, Melo'nun önemi, yapısı, karakteri çok farklı. Melo kadar cesur bir futbolcumuz yoktur mesela, Melo çıkar ve insanların düşündüğü ama dile getiremediği şeyleri söyler, çekinmez. Saha içerisinde savaşır, kaçak dövüşmez. Futbol anlamında düşüş yaşadığı zamanlar olur, yine de yokluğunda "keşke Melo olsaydı" dedirtir. Böyle bir futbolcu ve yerinin de kolay dolacağını düşünmüyorum.

Melo'nun gitmek istemesine de hak veriyorum ayrıca, yeni bir mevzu da değil bu. Sezon boyunca dile getirdiği bir konu, artık zamanın geldiğini dile getiriyordu. İlk etapta ülkesine döner diye bir tahmin vardı, o yönde açıklamaları vardı (Flamengo'ya dönmek isteği vardı), şimdi ise İtalya'ya dönüşü konuşuluyor, Mancini'nin Melo'yu Inter'e istemesi. Melo adına yeni bir savaş bu, İtalya'dan "yılın bidonu" yani çok büyük bir hayal kırıklığı olarak ayrılmıştı, belki de telafi etmek istiyor, bilinmez. Galatasaray'dan kazandığını da kazanamayacağı bir gerçek ama kontratının son senesi olduğunu düşünürsek, kendini garantiye almak isteyebilir.

Belki de tüm bu söylemleri, hareketleri Galatasaray'dan yeni bir kontrat almak için. Zamanında Mondragon da yapardı ve başarılı da olurdu, belki Melo da bunu düşündü. Bu da olabilir, ihtimaller dahilindedir ama ayrılmak istediğini düşünüyorum, belli ki hedefsiz kaldı, Galatasaray adına daha iyisini yapabileceğini düşünmüyor ve misyonunun bittiğini görüyor olabilir. Yeni bir heyecan, yeni bir mekan, yeni takım Melo adına yeni bir çıkış noktası da olabilir.

İşin futbol, taktik, teknik kısmına Felipe Melo ayrılığı gerçekleşirse gireriz, şimdi yazmanın bir mantığı yok ama görüntü gideceği yönünde. Keşke kalsa demek isterim ama gitmek isteyen bir ismi de tutmak imkansız, ayrıca Sneijder ve Muslera haricinde de olmazsa olmaz görmüyorum. Yeter ki ayrılık güzel olsun, Melo'yu daima en iyi şekilde hatırlarız..

1 yorum:

  1. "ayrıca Sneijder ve Muslera haricinde de olmazsa olmaz görmüyorum" Yüzde yüz katılıyorum bu cümleye,bunun yanında melo gidersede üzülmem yabancı serbestliği varken çok rahat doldurabiliriz yerini..Ek olarakta başka giden olmassa direk ilk 11'e bir sağ bek santrforlada yeterli kalitede bir takımımız olur..MUSLERA-??-SEMİ-CHEDJOU-TELLES-SELÇUK-????-BURAK-YASİN(BRUMA)-SNEIJDER-???(kulübe: eray-hamit-hakan-umut-yasin(bruma)-emre-sabri) yekta-tarık-olcan-dzemaili-aydın benim gözümde gitmesi gerekenler

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir