3 Haziran 2015 Çarşamba

SC Nostalji #21; Gökhan Zan


2009-2010 sezonuna girerken Servet Çetin'in Marsilya'ya transfer olma ihtimali vardı ve 8 milyon avro gibi bir bonservis bedeli de Galatasaray'ın eline geçecekti. Böyle bir teklifi geri çevirmek olmaz, Galatasaray da çeviremedi ve bu transferin de altyapısını hazırlamıştı, Servet Çetin'in yerine o sezon Beşiktaş ile sözleşmesi biten Gökhan Zan'ı transfer ederek. Servet Çetin'in transferi son anda olmadı ve Galatasaray'da kaldı. Gökhan Zan da transfer edildiği için yeni bir yabancı stoper hamlesi gerçekleştirilmedi ve Rijkaard o sezona bu ikiliyle başladı.

Gökhan Zan'ın geçmişine inmek gerekiyor. Dardanelspor'dan hatırlarız kendisini, Beşiktaş'a geldiğinde büyük bir genç yetenekti. Bir sezon kiralık oynadığı Gaziantepspor'da da iyi işler yapmış ve Beşiktaş formasını uzun yıllar giymiş bir futbolcu. Sakatlık sorunlarıyla çok uğraştı, istikrarlı görüntüye bir türlü ulaşamadı ama Beşiktaş'ın da vazgeçmediği bir isimdi. Tigana dönemi mesela, Gökhan Zan'ı çok tutmuştur. Mustafa Denizli ya da, şampiyonluğa yürürken Gökhan Zan olmazsa olmazı olmuştur.

Bu tabloya bakınca da Gökhan Zan'ın Galatasaray'a transferi önemli bir adımdır. Servet Çetin'le de iyi bir ikili olmuşlardı, zaten Milli Takım'da da beraber oynuyorlardı o dönem. Sonrasında Gökhan Zan'ın sakatlığı geldi, üzerine Neill transfer edildi derken Gökhan Zan alternatif durumuna düştü ama tüm Galatasaray kariyerinde belki yine sakatlıklarla uğraştı ama her dönem iyi bir alternatif olarak kaldı.

Bu anlamda Emre Aşık'a benzer. 20 maç oynamaz, oynadığı 21. maçta da sanki o 20 maçta oynamış gibi performans gösterir. Mesela Fatih Terim'in kazandığı 2. şampiyonluk, sezonu Gökhan Zan'la tamamlamıştık, Real Madrid karşısında gösterdiği performans. Çok geçmişe inmeyelim ya da, geçen sezona bakalım ve Juventus karşısında yaptıkları. 

Çok büyük bir profesyonel, çalışmayı seven bir isim. Gökhan Zan'ın sakatlıklarını herhangi bir futbolcu yaşasa çok kolay futbol sahnesinden silinebilirdi ama Gökhan Zan'ın bu seviyede kalabilmesi çalışmasına, profesyonelliğine bağlı. Bu sezonda da şans bulabilirdi, bulmalıydı da ama düşünülmedi, Hamza Hoca hiç ona bakmadı. Şans bulmasını beklerdim, ihtiyaç duyulan maçlar oldu.

İşin özü, değerli bir alternatif. Galatasaray'da sözleşmesi bitti ve ayrıldı ama gidebileceği herhangi bir takımda da fark yaratatabilir, tecrübesi değerli. Galatasaray'a tüm kattıkları için de teşekkür ederim, Beşiktaş'ta da uzun yıllar oynadı ama Galatasaraylı Gökhan Zan olarak hatırlanacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir