20 Haziran 2015 Cumartesi

Chedjou & Adil Rami, Ne Güzel İkiliydi


Lille her şartta kazanan. Rami'yi Valencia'ya, Chedjou'yu Galatasaray'a, Kjaer'i de Fenerbahçe'ye satarak kazandılar, kazanmaya da devam ediyorlar ama konumuz bu değil. Lille dosyasını açarsak o işin içerisinden çıkmamız mümkün değil.

Chedjou ve Rami ikilisi Lille'yi şampiyon yapmıştı, devamında da Rami Valencia yolunu tuttu, oradan da Milan. Bu transferlerde çok büyük paralar konuşuldu, Adil Rami gündem isimlerden biriydi ama Milan günleri o kadar da iyi geçmedi. Şu noktada da Milan'dan ayrılığı söz konusu ve Lyon istiyor diye biliyorum. Konuşulan miktar ise sadece 5 milyon avro.

Diyoruz ya nokta veya fırsat transfer diye, buyrun size bu kavramların tanımı. Hala 29 yaşında, yıllardır aramızda gibi ama kariyerinin en güzel döneminde (bir stoper için). Lider stoper arıyoruz ya, Rami o isim. Chedjou ile uyumu malum, bu ikili birbirini yücelten isimler olmuştu, Fransa Ligi'nin en değerli stoperleriydi. Sonrasında Marko Basa ile Chedjou yoluna devam etti ama Galatasaray'a geldiğinde o lider stoper varlığını konuşmaya devam ettik.

Bu yazıyı çok uzun tutmayacağım. İşin özü şu, elinizde Chedjou veya Semih Kaya gibi isimler varken, Ujfalusi vari bir futbolcuya ihtiyaç duyarsınız. Chedjou da gün itibariyle 30 yaşına girdi, bu yaşa gelmiş bir isim de lider stoper aramamalı ama maalesef ihtiyaç bu, Rami da bu derde çare olurdu. 5 milyon avro gibi bir rakam da Adil Rami için değerdi ama bizler alakasız hedefler peşinde koşmaya devam edelim.

Aklıma geldi, Maxi Pereira mesela. Porto'ya imza atacağı söyleniyor, yıllık 2 milyon avro gibi bir rakam. Sabri Sarıoğlu ile yenilenen sözleşmeyi düşünün ve öyle hatırlayın Maxi Pereira'nın elden kaçırılışını veya görülmemesini. Ne kadar acı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir