5 Haziran 2015 Cuma

Dzemaili Neden Galatasaray'da Kalmalı?


Transferin son gününde takıma katılması bir handikap yaratmış olabilir ama o gün itibariyle de Pandev'in gölgesinde kaldığını söylemem lazım, üstelik Dzemaili hamlesi sürprizdi. Yeni bir orta saha kimse beklemiyordu, kafamızda oluşturduğumuz kadroda da 5+3 sistemi Dzemaili'ye yer bırakmıyordu. Buna rağmen Prandelli, Dzemaili'den vazgeçmedi ve Pandev'e çok fazla şans vermedi. 
 
Kötü Prandelli döneminin iyi isimlerinden biri olduğunu da söylemek mümkün, özellikle sakatlanmadan önce son maçı olan Karabükspor deplasmanını hatırlayın, o geri dönüşte maçın adamıdır. Yaşadığı sakatlık, dinlenmek yerine Milli Takım'a gidişi onu sezon boyunca bir daha geri döndüremedi aslında. Geri döndüğünde bıraktığına göre daha iyi bir takım vardı, bu sefer yer bulamadı. Hamza Hoca'nın kendisini gördüğü bazı maçlar vardı ama akılda iz bırakan bir performansı olmadı (kupada oynanan Manisaspor maçı haricinde).
 
Pandev'in sözleşmesi bitti ve ayrıldı, gerisinde büyük bir hayal kırıklığı bırakarak. Daha fazla kullanılıp, üzerine düşülebilirdi ama Pandev'in de buna cevap verdiğini düşünmüyorum. Ayrılık sonrasında da çok fazla konunun üzerine düşmüyorum, olan oldu. Dzemaili ise 29 yaşında, kötü bir sezon geçirmesine rağmen hala piyasası olan, kariyeri olan, ne olursa olsun kalitesi belli olan, daha da önemlisi yeni yabancı sınırı itibariyle bir önceki sezona oranla Galatasaray adına daha da değerli hale gelebilecek bir isim.
 
Fenerbahçe'de Alper Potuk neden değer görüyor mesela, ya da Oğuzhan Özyakup. Bu iki ismin de eksikleri olmasına rağmen orta sahadan dikine topla çıkışları onları değerli kılan özellikleri. Aranan, kolay bulunamayan ama elinizde de olması durumunda size büyük artılar kazandıran bir özellik. Alper Potuk Galatasaray'ın gündemine geldiğinde Melo ve Selçuk İnan'ı tamamlayacak özellik diyorduk, dikine çıkışlarıyla. Melo eskiden bunu yapardı, şimdi çok denemiyor, bu konuda artık o kadar iyi değil. Selçuk İnan zaten hızlı bir oyuncu değil, Hamit Altıntop'un da eskiden bu özelliği üst seviyedeydi ama o da duruldu. Alternatiflere baktığımda da Dzemaili böyle bir isim.

En önemli özelliği topla dikine çıkışları, beraberinde de getirdiği şut özelliği. Galatasaray bunu kullanabilirdi, 11 olmasa bile 18'de tutması gereken isimdi ama (Dzemaili de buna cevap verememiş olabilir) çok kullanamadık, bence önemli bir isimdi. Şimdi satabilirsiz, 2-3 milyon avro bonservis kazanmanız da mümkün olacaktır ama yeni transfer yapmaktan ziyade eldeki isimlerden faydalanabilir miyim düşüncesini değerli görüyorum. Dany ve Amrabat'a dahi şans verilebileceğini düşünürken Dzemaili'ye mutlaka şans verilmelidir. Kamp dönemi görecek ve yeni yabancı kuralıyla birlikte daha rahat bir ortam bulacaktır.

İtalya Ligi'nde isim sahibi olmak kolay iş değildir, Dzemaili bunu başardı. Bu yüzden de ölü sezon geçirmiş olmasına rağmen talipleri oluyor. Düşündüğümde de (Bilal Kısa'nın da geleceğini varsayarak), Bilal Kısa gibi teknik özellikleri yüksek bir isimle, Dzemaili gibi hızlı çıkabilen, çabuk oynayan bir orta sahanın varlığı Galatasaray'a büyük derinlik katar. Selçuk İnan zaten kadroda, Hamit Altıntop'u da yazıyoruz, Melo'nun durumuna göre bir isim daha yazabiliriz. Bu orta saha hattı da Galatasaray'ı taşır.

4-3-3 formasyonu Dzemaili'nin en ideal sistemi ama 4-2-3-1 oynadığınızda da maçına ve maçın gidişatına göre Selçuk İnan'ın, Melo'nun hatta forvetin arkasında bile kullanılabilir. Çok hızlı, seri de oynuyor, topu dikine mükemmel taşıyor ve hücum isteyen takımların bu tip bir orta sahaya ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'nin Alper Potuk'dan sağladığı fayda gibi. Hiç konuşulmadı ama Dzemaili'yi hücum kanatlarında bile kullanabilirsiniz, içeri kat eder, hızıyla fark yaratır, şut özelliği de yabana atılamaz.

2 yorum:

  1. en önemli özelliği şutları.lakin onu ikinci plana iten oldukça yumuşak bir oyuncu olması.sanki alex .süper ligin sert ikliminde işi oldukça zor.

    YanıtlaSil
  2. Talibi varken şutlamak en mantıklısı seneye gönderecek yer ararız üstünede para versek o kontratla gönderemeyiz yol yakınken ayrılık en iyisi. Bizim çok başka isimlere ihtiyacımız var orta saha takımdaki herkes yürüyor çok daha yıldırıcı Mbia - Dejong gibi çokdaha çok daha deparlı yani bir nefeste 1. bölgeden 3. bölgeye, 3. bölgeden 1. bölgeye geçebilecek Ozan Tufan misali adamlar lazım bu takıma. Kaç yıldır takip ediyorum bu blogu tek katılmadığım muhabbet bu sezon boyu süren Pandev - Dzemaili olayı. Tamam Pandev tekniğiyle bile saygıyı hak ediyor yinede gitmeli gidiyorda ama Dzemaili ne abi bu adama 5 yıl kondisyon yüklemeye kalksan yinede yürüyecek hali olmaz Alper gibi top taşıması bekleniyor aynı adamdan mı bahsediyoruz ondan bile emin olamadım şu an gitsin italyada taşısın topunu bize daha kaliteli adamlar lazım UCL de seneye yine 4 köşe oluruz ondan sonra.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir