24 Haziran 2015 Çarşamba

Eto'o Antalyaspor'da


Benim açımdan sıkıntı yok, Eto'o gibi bir futbolcuyu Türkiye topraklarında görmekten mutluyum. Antalya şehri açısından da çok büyük bir iş olduğunu düşünüyorum. Bu adam sadece iki sezon önce Chelsea forması giyiyordu, Mourinho ile "yaş" muhabbeti üzerinden soğuk savaş yaşıyordu. 34 yaşında, geçen sezon itibariyle de "bitmeye yaklaştım" mesajını veren bir isim ama Eto'o nun futbola duyduğu saygı Antalyaspor ve Türkiye kariyerini belli edecek.

Elbette para için geldi, bu yorumu yapmak çok saçma. Kariyer anlamında göreceğini görmüş, kazanmadığı kupa kalmamış bir isim. Barcelona ve Inter günleri ortada. Inter'den Anzhi yolculuğunda da futbola "pas" demişti zaten, biraz daha maddiyat düşündü. Sonrasında Chelsea ile yeni bir çıkış olur mu derken yapamayacağını anladı ve bir sonraki sezon Everton, Sampdoria gibi takımlarda boy gösterdi ama hayal kırıklığıyla. Antalyaspor'la ise kariyerinin son virajını almak istiyor. Katar'a veya ABD'e, Çin gibi ülkelere de gidebilirdi, Türkiye'ye geldi. Bu önemli.

Saha içini şu aşamada konuşamayız, Antalyaspor'un diğer hamlelerini de görmek gerekiyor. Bir de bunun üzerine Ronaldinho diyorlar mesela, burada amaç futbol takımını başarılı kılmak mı yoksa Antalya şehrinin tüm Dünya tarafından konuşulmasını sağlamak mı? İkinci şık daha ağır basıyor, saha içerisinden çok vitrin yaratılmaya çalışılıyor. Kötü bir düşünce değil ama Eto'o yu futbola odaklamayı da başarırlarsa Eto'o nun atımlık kurşunu vardır, fark yaratabileceği zamanlar da gelir ama bunları söylemek için erken. Diğer hamleleri, nasıl bir takım kurulacağını görmek lazım.

Her anlamda Anadolu açısından ezberi bozan bir hamle. Zamanında Vassell'i alan Ankaragücü, Cuper'i takımın başına getiren Orduspor'u izlemiştik ama bu farklı, yıllık 3 milyon avro ücret deniliyor ki böyle bir para Antalyaspor'da yok. Sponsor destekli bir adım, umarım o sponsorlar çekilmez ve doğru plan, program vardır. Ya da Antalyaspor'da maddi zorluklar yaşanmaz, diğer futbolcular da paralarını zamanında alırlar diyelim. Plan, program varsa, sponsor temeli sağlamsa bu tip hamleler için sorun görünmüyor ama bugünü yaşamak uğruna yarınlar feda edilirse de Antalyaspor'u çok daha zor koşullarda, konumlarda izleyebiliriz.

Dediğim gibi, benim için güzel bir gelişme. Eto'o nun Türkiye topraklarında oynayacak olması, Galatasaray'a rakip olarak sahaya çıkması hoşuma giden bir durum, benim gibi de düşünen birçok futbol seyircisi vardır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir