16 Haziran 2015 Salı

Falcao Yeniden "Kaplan" Olabilecek Mi?


Radamel Falcao, Atletico Madrid'den ayrıldığı vakit benim için Dünya'nın en iyi santraforuydu ama sadece iki yıl içerisinde yaşadığı düşüşün tarifi yok. 

Monaco transferi başlı başına hataydı. Kim istedi bilmiyorum ama kazanan Falcao olmadı. Monaco büyümeye çalışan, bu uğurda çılgınca para harcayan bir takımdı, Falcao da en büyük kozları oldu ama maddi anlamda şartlar biraz daha değişince Falcao ile yollar ayrıldı. O dönem Falcao'nun şanssızlığı sakatlığı yüzünden Dünya Kupası'nda da yer alamamak oldu, Kolombiya iyi işler çıkardı ama Kolombiya denildiğinde Falcao değil de James Rodriguez'in ismini söyledik. O da Monaco'luydu Real Madrid'e gitti, Falcao ise kiralık olarak Manchester United'a.

Şöyle de birşey var, Falcao'yu henüz Şampiyonlar Ligi sahnesinde izleyemedik. Atletico Madrid'de tarih yazdığı dönemlerde Avrupa Ligi'nin tozunu attı, tam Şampiyonlar Ligi potasına yükseldiklerinde Monaco'ya transfer oldu. Monaco da o dönem Ligue 1'e yeni çıktı. Atletico Madrid ise Falcao'suz şampiyon oldu, Şampiyonlar Ligi finali gördü, Falcao gitti Diego Costa piyasaya çıktı. İlginç olan ki Diego Costa ve Falcao'yu Chelsea formasıyla yeniden birlikte izleyeceğiz ama bu sefer esas oğlan Diego Costa.

Manchester United'e gitmesi de hayal kırıklığıydı, en gitmemesi gereken takıma gitti ve o yeniden yapılanan, bu uğurda transfer denizinde boğulan Manchester United'de de kendini gösteremedi, gözden düştü. Bu açıdan baktığımda Chelsea'e gidişi onun adına yeni bir şans ve Atletico Madrid'in ardından da sonunda gitmesi gereken takıma gittiğini düşünüyorum.

Drogba da ayrıldı, Diego Costa'nın alternatifinin en iyi şekilde yaratıldığını düşünüyorum. Mourinho, Falcao'ya yeni bir şans verecek, Falcao da hala en iyilerden biri mi bunun cevabını arayacak. 10 milyon avro kiralama bedeli, opsiyonu ise 50 milyon avro. Falcao'nun da hala çok çılgın rakamlar ettiğini böylelikle görebiliriz. 

Şu açıdan yazdım, Galatasaray'la görüşüyor deniliyordu ya, gerçekten büyük ütopya. Monaco'dan aldığı yıllık ücreti hatırladım da, inanılmaz çılgın bir rakam, bunu kolay kolay herhangi bir dev takım da karşılayamazdı, ancak Chelsea gibi bir takım. Ayrıca riskli bir adım, son 2 senesi kayıp olan bir futbolcu, ne kadar ismi büyük olursa olsun ve yaşı da 20'lerde değil, 29'u gördü. Kariyerinin en olgun, en iyi olması gereken zamanlar ama o kendisini yeniden bulmayı deneyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir