11 Haziran 2015 Perşembe

Galatasaray Tarihinin En Golcüleri


Burak Yılmaz'ı yüceltecek herhangi bir istatistiği asla kaçırmıyorum. 120 maç 72 gol, bu da maç başına 0.60'lık bir ortalama getiriyor ve Burak Yılmaz da Galatasaray tarihinin en golcü 13. futbolcusu durumunda. Hagi ile bu sırayı paylaşıyor ama önünde birkaç sezon daha olduğunu düşününce bu listede Ümit Karan'ı geçip 7. sıraya kadar gelmesi mümkün, bu da Galatasaray formasıyla 100 gol barajını geçmek demektir ve bunu başrabilen isimler ise Metin Oktay, Hakan Şükür, Güzdüz Kılıç, Tanju Çolak, Arif Erdem ve Gökmen Özdenak. 
 
Bu istatistik de Burak Yılmaz'ın Galatasaray forması giydiği 3 sezonda neler yaptığının göstergesi, 100 gol barajını da geçecektir ve tarihe adını yazdıracaktır. 
 
Listeyle ilgili şunları da ekleyeyim, Necati Ateş'in çok daha farklı yerlerde olabileceğini düşünüyorum, zamansız ayrıldı, uzun bir süre Galatasaray'dan ayrı kaldı. Ümit Karan'ın ise Galatasaray formasıyla gol krallığı yok ve Gerets'le gelen şampiyonluk sezonu dışında takımın olmazsa olmazı hiç olmadı ama 97 gol atmış, müthiş bir rakam.

Metin Oktay ve Hakan Şükür'ü geçmek ise imkansız, seviyeleri çok farklı, o sayıya kimse ulaşamaz. Ayrıca Metin Oktay'ın maç başına 0.87'lik bir gol ortalaması var, Hakan Şükür daha çok maç oynamasına rağmen 1. sırada değil ama Galatasaray'dan ayrı olduğu 3 sezon var, o sezonlarda Galatasaray formasını giymeye devam etseydi belki de Metin Oktay'ı geçebilirdi, çünkü en iyi döneminde ayrıldı, en iyi döneminin çok uzağında döndü.

Hagi de 72 golle Galatasaray tarihinin en golcü yabancı oyuncusu, onu herhangi bir isim geçer mi dersiniz, Sneijder o seviyeyi zorlar mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir