8 Haziran 2015 Pazartesi

Hamza Hamzaoğlu Sercan Yıldırım'ı Kazanabilir Mi?


Balıkesirspor belki küme düştü ama 8 gol 10 asistlik performansı sonrasında Sercan Yıldırım ligde kaldı, hatta Hamza Hamzaoğlu'nun kamp dönemi planları arasına da girdi. Hamza Hamzaoğlu, Sercan Yıldırım'ı ilk kamp döneminde görecek ve duruma göre karar verecek, bu çoğumuzun beklemediği bir gelişme ama Balıkesirspor'da gösterdiği performans sonrasında "en azından kamp döminde görelim" düşüncesi Galatasaray'a birşey kaybettirmez. Yine de çok fazla şansı olduğunu düşünmüyorum, kamp döneminde ekstra işler yapmak zorunda.

25 yaşına gelmiş, genç futbolcu dönemi de bitti ama genç futbolcu algısı Sercan Yıldırım özelinde de geçerli. Hala bir umut, şans ihtimali besleniyor, bir şekilde çıkar yol buluyor.

Bursaspor'da kazanılan şampiyonluğun ardından geçen sezonlar onun adına hayal kırıklığıydı, beklenen potansiyele ulaşamadı, belki de Şenol Güneş'le daha önceden karşılaşmamış olmasından. Galatasaray'a geldiğinde kötü bir adım değildi, alınabilir bir riskti ve kötü de başlamadı ama çabuk düştü, 1.5 sezon sonra da ayrıldı. Sivasspor'da kiralık oynadı, Şanlıurfaspor'a gitti hiç etki gösteremedi, Bursaspor'a satın alma opsiyonuyla kiralandı ama bu geri dönüş de olmadı. Şenol Güneş de kendisiyle devam etmek istemedi, opsiyonu da kullanılmadı ve Balıkesirspor'a gitti.

Sercan Yıldırım & Gökhan Ünal forvet ikilisiyle sezona başlayan bir takım zaten küme düşmeyi göze almıştı, sezon sonunda öyle de oldu. Gökhan Ünal yanıltmadı ama Sercan Yıldırım yanılttı, sadece gol ve asist anlamında değil, oyun içerisinde yarattığı etkiyle de kendinden söz ettirdi. Batuhan Karadeniz'in yükselişi daha çok gündem oldu, Balıkesirspor'un konumu Sercan Yıldırım'ı biraz daha geri planda tuttu ama bu da konuşulabilir bir geri dönüş.

Bursaspor'a gidecek, geri dönüyor deniliyordu ama ilk kamp döneminde Hamza Hoca kendisini deneyecek, görmek istedi ve bu performans sonrasında da doğaldır. Galatasaray'dan ayrılsa bile mutlaka iyi bir transfer yapacak, Bursaspor onun için 2. bir şans, o kapı açık ama bakalım Hamza Hoca yeni bir kazanım yapabilecek mi?

2 yorum:

  1. Sercan abartı gol sevinçleriyle Galatasaray'a yakışmayacak bir futbolcu olduğunu gösterdi bence.

    YanıtlaSil
  2. Istiyosa 20 gol 30 asist yapsin balkes macindaki tavurlarinda sonra bidaha giyemez parcaliyi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir