22 Haziran 2015 Pazartesi

Mancini & Inter, Dolayısıyla da Galatasaray


Son dönemde taktığım diğer konu da "ikili ilişkiler". Burak Yılmaz transferinde Selçuk İnan'ın payını hatırlıyorum en son, Moskova dolaylarından Türkiye'ye gelmesinde Selçuk İnan'ın açtığı telefonun da büyük payı olmuştu. Bunun dışında ne yaptık sorusuna da verilecek tek cevap, Ontivero'nun Honved'e kiralanması, Mancini aracılığıyla olmuştu ama Ontivero'yu da Galatasaray'a aldıran Mancini olmuştu, onu unutmadım.

Mevzu geçmiş değil, bundan sonrası. Kondogbia hamlesi geldi Inter'den, Imbula'yı da alacakları söyleniyor. Bir anlamda orta saha devrimi yaşıyorlar, çok büyük paralar harcayarak. Böylelikle Melo'dan da vazgeçtiklerini söyleyebiliriz. 

Bu iki hamlenin ardından da boşa çıkaracakların futbolcular olacak. Kuzmanovic, Obi, Hernanes, belki Medel, Guarin ya da Taider gibi. Olası Melo ayrılığı durumunda atalabilecek büyükten küçüğe adımlar. Biraz para harcamak gerekir ama Mancini'den kaynaklı da Inter'den rahat transfer yapmak, yıllardır kullanılamayan ikili ilişkileri bu tip hamlelerde kullanmak mümkün.

Prandelli ayrılığında Ergin Ataman'ı aracı olarak kullanmayı akıl edebilen yönetimin transfer konusunda da bu tip girişimler yapabileceğini düşünüyorum.

Son olarak eklemek gerekirse, bu ikili ilişkileri de futbol aklı belirler aslında. Fenerbahçe bu anlamda iyi iş yaptı, sonuçlarını transferlerle alıyorlar. Maalesef Galatasaray'ın ihtiyacı ve olmayanı bu, iyi bir sportif direktör, futbol aklı. Bu yok, olmadığı için de transferin bir aklı, kontrolü kalmıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir