13 Haziran 2015 Cumartesi

SC Nostalji #23; Çağlar Birinci


İnanılmaz belki ama Çağlar Birinci'nin Galatasaray forması altında gördüğü iki şampiyonluk var. Bu iki şampiyonlukta bulduğu süreleri toplasak 200 dakika barajını bile geçemeyiz ama Galatasaray'ın şampiyon kadrolarında yer alan bir futbolcuydu. Bunun da nedeni yerli sol bek kıtlığı olabilir ama o iki sezonda da Galatasaray forması giymiş olması bir mucize.

Denizlispor günlerini biliriz, potansiyel bir sol bek olarak aramıza katıldı. Hakan Balta'dan kaynaklı bir istikrar vardı, Milli Takım'da da iyi bir çizgi yakalamıştı ama alternatif bulma anlamında sorun yaşadık, Fatih Terim de Çağlar Birinci'ye Milli Takım'da ilk kez şans veren isimdir. Belçika ile oynanan ve 1-1 biten maçta 11 oynatmıştı mesela, başka da Milli maçı yok diye hatırlıyorum.

Denizlispor döneminde de sürekli önemli takımların gündemine gelmiş ama transferi gerçekleşmemişti, nedeni tamamen yerli sol bek kıtlığı. Hücumcu bir bek sayılmaz, iyi bir sol ayağı vardı, şut özelliği, duran top kullanabilme becerisi güzel ama tempolu değildi, çakılı sayılırdı. Stoper oynama özelliği de vardı mesela, buradan da bir çıkarım yapmak mümkün.

Denizlispor'un da küme düşmesinin ardından Mehmet Batdal, Ali Turan, Serdar Özkan ve Musa Çağıran'la birlikte o rüya transfer döneminin yıldız isimlerinden biriydi. Transferi de ilginç, Serdar Eylik, Murat Akça ve Erhan Şentürk gibi isimler kendisi için Denizlispor'a yollanmıştı. Hatta Semih Kaya da bu listede vardı ama gitmek istemedi, Semih Kaya'nın da kaderinin yazıldığı gün o gündür. Adnan Polat dönemine selam olsun.

Galatasaray'da ne yaptı sorusuna ise vereceğimiz cevaplar, 2010-2011 sezonunu zaten sakat geçirdi. Çok fazla şans bulamadı, o kötü Galatasaray içerisinde daha fazla şans bulabilirdi, en azından denenirdi ama o sezonu sakat geçirdi. Fatih Terim sonrasında ise alternatif anlamında gerek kulübede, gerek tribünlerde saf tuttu ama iki sezon boyunca takımda kalmayı başardı. 

Sezonun ilk maçıydı, İstanbul BB karşısında 11 başlamıştı mesela, lig maçlarında Terim döneminde tek ilk 11 maçıdır, başka yok. Sonradan oyuna girdiğini dahi çok hatırlamam. İlk sezon Hakan Balta, ikinci sezon ise Riera sol bekte iyi bir istikrar yakalamıştı ve Çağlar Birinci'nin de şansı kalmadı. 3 sezon Galatasaray forması giydikten sonra da Elazığspor'a gitti, sonra Akhisar Belediye, geçtiğimiz sezon ise Kayserispor'un Süper Lig'e adım atmasında etken oldu. Şimdi ise ne yapar bilinmez, yeni yabancı kontenjanının vuracağı isimlerden biri de o.

3 yorum:

  1. solbek kıtlığı falan yok aga.bence türkiyede yetenekli oyuncuları harcamak gibi bir sorun var.türkiye yetenekli ve genç oyuncular için sıkıntılı bir ülke.türkiyede torpil vede menejerlerin iteklemesi ile bazı oyuncular piyasa yapıyor genelde.

    sakıb aytaç ı ben süper lig terfi maçında tanıdım.91 doğumlu ve henüz süper lig görmemiş.bunun açıklaması oldukça zor.yetenekli oyuncu ama alt liglerde harcanıyor.selçuk şahin de yıllarca fener kadrosunda.

    gene final maçında oğuz mataracı yı tanıdık.harika bir yetenek.

    özetle kıtlık falan yok.bizde işler başka türlü yürüyor.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum biz teknık oyuncular fiziği yetersiz diye düşünülmüyor bıle futbol zihniyeti sadece oynatmamaya endeskli. süper lig de o kadar becerıksız adam varki. boş teneke.

    YanıtlaSil
  3. Dünkü fotomaçta, Karşıyaka'ya transfer olduğuna dair bir haber vardı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir