22 Haziran 2015 Pazartesi

Yine Bir Dzemaili Yazısı


Dzemaili'nin yeni sezonda kullanılması gerektiğini söylüyorum, sık sık bu konuda yazdım, beni takip edenler bilir. Bunun üzerine de ask.fm'de "ilk sezonunda hayal kırıklığı yaratıp, ikinci sezonunda iş yapan yabancı var mı" gibisinden bir soru geldi ve çok güzel bir konu olduğunu düşündüm. Olayı Dzemaili'nin yeni sezonda takımda kalmasına bağlamak adına.

Alioum Saidou. 2004-2005 sezonunda Galatasaray'ın yaşadığı maddi sıkıntılar neticesinde transfer edilen bir isim. Saidou gibi bir isim bugün transfer edilse isyan çıkardı, o gün kimse ses çıkaramadı. Conceicao da gelmişti, Saidou ise onun alternatifiydi. 

Conceicao da beğenilmedi gerçi, değeri ise o gittikten sonra anlaşıldı. O sezon Conceicao oynadı, Saidou bekledi. Trajik olan ise şu, 2005-2006 sezonunda yine maddi sorun vardı, Conceicao'nun yerini dolduramadı Galatasaray. Kadro dışı bıraktığı Saidou'yu çağırdı, kampın son günlerinde takıma dahil etti. Forması dahi basılmamıştı, son hazırlık maçında Ergün Penbe'nin formasının ismi üzerine yapıştırma Saidou ismi yazılmıştı, o derece bir hikaye.

Ama o Saidou, 2005-2006 sezonunda gelen şampiyonluğun kritik isimlerinden biri oldu. İlk sezonu hayal kırıklığıydı belki ama ertesi sezon şampiyonlukta söz sahibi oldu, ayrıldığı sezon yine maddi sorunlardan yeri doldurulamadı, son gün Inamoto & Mehmet Topal gibi isimler geldi. Düşünüyorum da, Gerets çok çekmiş cidden.

Riera örneğini de vermemiz mümkün, ilk sezonunda yarattığı hayal kırıklığının tarifi yok. Arda Turan'ın ardından sol kanat olarak gelmişti ama sezonu Emre Çolak'la geçirdi Galatasaray, Riera ise çoğu maçta yedek olduğu gibi iyi oynadığı bir maçı da hatırlamıyorum. Ama bir Kayserispor maçı vardı, o sezon oynanılan. Sol bek oynadı, Amrabat'a karşı. İyi de görüntüsü vardı. Belki de o görüntü Riera'nın yeni sezonuna yakılan ışık oldu.

İkinci sezonunda ise Hakan Balta'dan istediğini alamadı Galatasaray, transfer de yapamadığı için Riera'yı sol bek olarak kullanmaya başladı ve işe de yaradı. Şampiyonlukta da, Şampiyonlar Ligi başarısında da Riera büyük pay sahibiydi, ilk sezonuna oranla çok başarılı bir görüntüsü vardı.

Devid De Souza örneği de vardır Fenerbahçe için. Forvet olarak geldi, ilk sezonu da forvet olarak hayal kırıklığı yarattı ama ertesi sezon orta sahada oynadığında çok büyük fark yarattı. Bunun gibi örnekleri de çoğaltabilirim ama ilk olarak aklıma gelenler bu isimler.

Bu yüzden de Dzemaili'den kaynaklı umutsuz değilim. İlk sezonu hayal kırıklığı olmuş olabilir, eşinin hamileliğinden, sakatlığından kaynaklı yaşanan bir sorun var ama görünen o ki beklenen talipleri de yok. Dzemaili ismi ise kariyerli bir isim, aldığı parayı hak ediyor mu muhabbetine girmek istemiyorum. Yeni sezonda da alternatif olarak yazılır, katkı vereceğine de inanıyorum. Belki böyle bir fark yaratmayacak ama transfer yapılamayan şu zamanlarda da böyle isimleri kolay harcamak istemiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir