13 Temmuz 2015 Pazartesi

Bastian Schweinsteiger Manchester United'da


Bazı futbolculara paha biçmek güç, Schweinsteiger'in de o isimlerden biri olduğunu düşünüyorum. Bugün transfer etmeye kalksan, böyle bir futbolcu için dünyaları harcaman gerekir ki Guardiola'nın Bayern Münih'in geleneklerini sarstığı şu zamanlarda Schweinsteiger gibi bir adamı bence bedavaya aldılar.

Bayern Münih denildiğinde aklıma gelen ilk isimdi, diğeri de Lahm. Schweinsteiger'siz bir Bayern Münih ilginç olacak. Daha ilginç olan ise, Heynckes'in Dünya'nın en iyi takımı olarak bıraktığı ve hanedan olma yolundaki Bayern'in Guardiola ile daha ileriye gitmesi beklenirken geriye gitmesi. Her sezon kan kaybediyorlar aslında, üstelik benliklerini de yitirerek. Kroos da bu ortamdan rahatsız olduğu için ayrılmıştı ve sözleşme yenilemediği için sözleşmesinin son yılına girerken makul bir rakama Real Madrid'e gitmişti, Schweinsteiger ile de bu durum zirve noktasını görmüş durumda.

Almanya için Bayern Münih hala yıkılmaz bir güç gibi durabilir ama iş Şampiyonlar Ligi'ne geldiğinde o hanedanlıktan uzaklaştılar, kan kaybediyorlar. Schweinsteiger gibi bir ismi kaybetmenin tarifi yok, Bayern'in geleneklerine Pep'in vurduğu darbe ise işin diğer noktası. Bu yüzden Guardiola için son sezon diyorum, Bayern adına Klopp günleri çok da uzak değil.

Manchester United ise Van Gaal önderliğinde büyük paralar harcamaya, inanılmaz transferler yapmaya devam ediyor. Schweinsteiger ve Schneiderlin ile orta saha devrimini yapmak üzereler, sıra Van Persie'nin yerini yıldız bir isimle doldurmakta. Geçen sezon yeniden yapılanma denildi ve Van Gaal'in ismine duyulan saygıyla yola devam ediliyor ama bu sezon şampiyonluğun kaçması büyük başarısızlık olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir