15 Temmuz 2015 Çarşamba

En Çok Adam Geçen Bruma, En Yüzdelisi İse Chedjou & Hamit Altıntop


Geçen sezonun son istatistiklerinden biri, Bruma için de veda niteliğinde. Geçen sezon topla en çok adam geçen futbolcularımız listede mevcut ve ilk sırada Bruma var. Ne kadar eleştirirsek eleştirelim, futbolunun geriye gittiğini ve bir türlü dönemediğini söylesek bile Bruma takımın en önemli kreatif ayağıydı, sonra da Yasin Öztekin geliyor. Bruma 53 başarısız girişime karşı 30 kere rakibini geçmeyi başarmış ama yüzdeye vurduğumuzda bir numara o değil. Bruma'nın ayrılığından sonra da bu tarzda başka bir futbolcumuz kalmadı, mutlaka bir transfer gerekiyor. Bruma'dan aldığının fazlasını almak anlamında.

İşi yüzdelere vurduğumuzda ise yüzde 44 ile Hamit Altıntop ve Chedjou ilk sırayı paylaşıyorlar. Hamit Altıntop müthiş bir tecrübe. Eski hareketliliği, çevikliği belki yok, eskiden topla dikine müthiş giderdi, artık o yönde hareket etmiyor ama futbol aklı onu aksiyonun içerisinde tutuyor ve top ayağındayken rakip geçme anlamında en etkili isimlerden biri. Chedjou'nun durumu ise daha özel, bir stoperin bu istatistiği oldukça değerli olmalı. Eski orta saha günlerinin getirisi belki de ve gelecek sezon iyi bir stopor bulunması durumunda da Chedjou'yu orta saha rotasyonu içerisine sokmak mümkün olabilir.

Yasin Öztekin'in yüzdesi düşük, bu da konuşulması lazım. Hızlı ve hareketli bir isim, etkili noktalarda rakibini iyi de geçiyor ama yüzdesi düşük, yüzde 29'da kalmış. Bruma kadar çok girişimi yok gerçi, ikisi de 20 maça çıkmış ve Bruma 83 kere rakibini geçme girişiminde bulunmuş, Yasin Öztekin ise 47 kere ama Bruma'nın yüzdesi çok daha iyi. Ama hangisi daha yararlı oldu dersek cevap Yasin Öztekin oluyor, gol sayısıyla da aradaki fark daha bariz ortada..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir