23 Temmuz 2015 Perşembe

Galatasaray'da Çok Fazla Hakkının Verilmediğini Düşündüğüm 11

Yine 2000 sonrasına yönelik bir kadro. Hakkının yeterince verilmediğini düşündüğüm futbolculardan kurduğum bir 11. Bu takımın da teknik direktörü olarak Gerets'i düşünüyorum.

De Sanctis'le başlayayım, iyi kaleciydi ama oynadığı dönemin kurbanı oldu diye düşünüyorum. Perez'in de hakkı çok fazla verilmedi, daha uzun bir Galatasaray kariyeri olabilirdi. Emre Aşık ise fazlasıyla iyi bir stoperdi ama Galatasaray kariyerine baktığımızda hep kesik kesik oynadı, bir dönem Beşiktaş'a gitmek zorunda kaldı. Servet Çetin'in de iyi işler yaptığını düşünmeme rağmen nedense çok fazla sevilmez. Victoria ise 2001-2002 sezonunun iyi isimlerinden ama onun da üzerine çok düşülmedi, sol bek konusunda da yıllar içerisinde büyük sorunlar yaşandı.

Saidou ise bu takımın tartışmasız futbolcusu. Gerets'le gelen şampiyonlukta ölümüne hücum kadrosunu hatırlayın, adam tüm defansif yükü tek başına geçiyordu. Conceicao da iyi bir sezon geçirmesine rağmen oynadığı sezonun kötü isimlerinden biri olarak bahsedildi hep, değeri sonra ortaya çıktı. Ayhan Akman'ın ise uzun bir Galatasaray kariyeri oldu, o yıllar içerisinde de oynamadığı pozisyon yok ama nedense o da çok sevilmez. Ayrıca Arda Turan'ın da hakkını çok yediğimizi düşünüyorum. Onun da değeri gittiğinde anlaşıldı.

Forvette ise Necati Ateş ve Hasan Kabze var. Necati Ateş'in büyük bir futbolcu olduğunu düşünüyorum ama anlamsız şekilde sürgün edildi, yıllarca bu formadan uzak kaldı. Hasan Kabze'nin de gönderilmesini anlamadım mesela, fazlasıyla iyi bir alternatifti ama hakkı verilmedi.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir