1 Temmuz 2015 Çarşamba

SC Nostalji #26; Tolga Seyhan

Tolga Seyhan, Trabzonspor döneminde parlayan bir futbolcu. O parlama neticesinde de Shakhtar kendisini transfer etmişti. Lucescu ilk dönemlerinde Türkiye'den de bazı isimleri kadrosuna katmak istiyordu. Batista bunlardan biriydi, Tolga Seyhan da ikincisi ama Tolga Seyhan'ın Shakhtar günleri istediği gibi geçmedi ve Türkiye'ye dönüşü de çok uzun sürmmedi.

2006-2007 sezonunda Galatasaray kendisini kiralık olarak kadorsuna kattı. Song & Tomas'dan kaynaklı bir uyum vardı ama bu ikiliye alternatif arayışları o sezon içerisinde başarılı olmadı. Yalçın Ayhan tutmadı ve ayrıldı, Emre Aşık'la alternatif yaratılmaya çalışıldı, hatta Cihan Haspolatlı'yı bile stoperde denedi Gerets. Bu açıdan baktığımızda da Tolga Seyhan hamlesi başarılıydı. Song & Tomas için alternatif yaratılmış, Milli Takım seviyesinde bir stoper takıma kazandırışmıştı ama görüntü itibariyle durum böyleydi, Tolga Seyhan da büyük bir hayal kırıklığı oldu.

Öyle ki aklımda kalan maçı bile yok. Sezon başında Süper Kupa maçında oynadı diye hatırlıyorum, onun dışında bulduğu şansı da iyi değerlendiremedi ve büyük bir düşüş yaşadı. Sezon sonunda Shakhtar'a döndüğünde bu sefer de Trabzonspor'a kiralandı derken dibe doğru sürüklendi ve ortadan kayboldu. 

İlk Trabzonspor performansı fazlasıyla iyiydi, Shakhtar transferi de şaşırtıcı olmuştu ama alacağınız bir karar sizin sonunuz da olabiliyor. Shakhtar'a giderken Türkiye'nin en iyi stoperlerinden biriydi, döndüğünde ise o seviyenin fazlasıyla altında. Galatasaray onun için bir şans olabilirdi ama tutunamadı, Milli Takım'da da yerini kaybetti. Malatyaspor forması giydiği dönemde gol özelliği ön plana çıkıyordu mesela, bir sezonda 6 gol attığını hatırlıyorum, akıllarda kalan tek yanı da bu..

2 yorum:

  1. görünce murat kekilli sandım :D

    YanıtlaSil
  2. isviçre ile olan 4-2 lik play off maçında taca çıakcak olan topu içeri almaya çalıştı,hem de orta saha çizgisini orada ve rakibe kazandırdı ve o ara pasla golü yedik.o günden beri nefretle anarım.kimdi bu adam nereden çıktı 2 sene oynadı milli takımı batırdı bir daha da ortada gözükmedi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir