6 Temmuz 2015 Pazartesi

Sporting 2002-2003


Sporting'in 2002-2003 kadrosundan bir kesit. O dönemin genç yetenekleri Quaresma ve Cristiano Ronaldo. Yıldızı da Mario Jardel. 

Hikaye ise, Quaresma'nın yıldızı önce parlamıştı ve o sezonun hemen ardından Barcelona yolunu tutmuştu ama sonrası inişler çıkışlar şeklinde ilerledi. Yeteneklerine oranla bir yıldız olamadı. Kendisini Beşiktaş formasıyla da izleme şerefine ulaştık ama gerçek anlamda Quaresma, Portekiz sınırları içerisinde yıldızdı, Inter veya Chelsea günlerinde de değil.

Cristiano Ronaldo'yu anlatılmaz yaşanır cinsinden bir isim. O da 2003-2004 sezonunda takımdan ayrıldı, Quaresma Barcelona'ya giderken o Manchester United yolunu tuttu. Quaresma'nın aksine ise yeteneklerine oranla bir yıldız oldu, şu an Dünya'nın en iyi iki futbolcusundan biri.

Jardel adına üzülüyorum, onu Galatasaray'da daha uzun izleyememek bir yana 2002-2003 sezonu Jardel adına perdenin kapanması anlamını taşır. 2001-2002 sezonunda Sporting'e transfer oldu ve o sezonda da üst seviye bir golcüydü, altın ayakkabıyı yine aldı diye hatırlıyorum ama yanlışım olabilir. 2002-2003 sezonunda ise aile anlamında yaşanan sorunlar Jardel'i de bitirdi ve tüm Dünya'yı dolaştı durdu, asla geri dönemedi.

En ileri uçta Jardel, solunda Quaresma sağında Cristiano Ronaldo diye düşündüm de bir anda, gerçekten fazlasıyla iyi, tabii kağıt üzerinde..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir