25 Temmuz 2015 Cumartesi

Şu Maçı Yaşamak İstiyordum

 
Hamza Hamzaoğlu için Sinan Gümüş'e hazırlık maçlarında bile şans vermiyor gibisinden bir eleştiri var, bu da Celta Vigo maçının son 20 dakikasına bakılarak söyleniyor. Şu ana kadar 4 hazırlık maçı oynadık ve 3'ünde Sinan Gümüş 11'de başladı ki en önemli hazırlık maçı olan Udinese karşısında (as kadroya daha yakın bir 11'de) ilk 11 başlamasının üzerinde de durulmalı.

Burak Yılmaz, Podolski, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş dörtlüsü beni maç başında heyecanlandırmıştı. Hatırlarsınız, Hamza Hoca ilk göreve geldiğinde kullandığı 4-2-3-1'de Burak Yılmaz forvet arkası oynuyordu, bugün de o rolde Podolski'yi izledik. Celta Vigo maçında ise forvet hattındaydı, Hamza Hoca bu anlamda Carole misali Podolski'yi de farklı pozisyonlarda deniyor.

Sinan Gümüş'ün sağ kanatta bir etkisi olmadı, çok çakıldı orada, belki de kendisine ters geldi. Yasin Öztekin ise sol tarafta etkiliydi, Telles'le uyumu vardı. Sabri Sarıoğlu'nun da kötü performansı derken sağ taraftan gelemedi Galatasaray, orta sahadan Hamit Altıntop destek oldu bu sağ tarafa. Keşke maç tamamlansaydı ve değişimi görebilseydik, kanatlar, hatta forvet yer değiştiremedi. Oysa öyle bir 4-2-3-1 hücum hattı vardı.

Podolski & Burak Yılmaz uyumu da Galatasaray'ı ileriye taşıyacak etmenlerden. Udinese karşısında 35 dakika bu uyum doğal olarak yoktu, sürekli birbirleriyle verkaç denediler, pas alış verişi vardı ama uyum olmadığından pozisyona da giremedik. Yasin Öztekin'in soldan getirdiği toplar, Selçuk İnan ve Hamit Altıntop'un şut katkısı derken oynanan 35 dakikayı etkili geçirdi Galatasaray.

Celta Vigo maçına göre fark topun Galatasaray'da kalmasıydı. Celta Vigo maçında rakip oynadı, Galatasaray ise kontra kovalıyordu. Bu maçta ise top Galatasaray'daydı, Selçuk İnan'ın varlığı bunda en büyük etmen, Hamit Altıntop'la da sağladıkları oyun aklı oynanan 35 dakikanın Galatasaray adına keyifli geçmesini sağladı. İşin içine Sneijder girdiğinde pozisyona girme anlamında da yaşanan sorunlar yaşanmayacaktır.

Podolski, Sinan Gümüş, Yasin Öztekin ve Burak Yılmaz dörtlüsünün sürekli yer değiştirmesini beklerdim, bu olmadı. Hücumun her pozisyonunda oynayabilecek bir dörtlü bu, 35 dakikada bunu göremedim ama topu kaptırdıklarında rakibe basan, defansına da yardımcı olmaları olumlu. Podolski'nin hırsı malum zaten, Burak, Sinan Gümüş ve Yasin Öztekin de rakibini kovaladı, orta sahada da Melo'nun yokluğu Udinese maçı özelinde sorun yaratmadı, kaptırdığı topu hemen kazanan ve hücuma hızlı çıkabilen bir Galatasaray izliyorduk, maalesef devamını taraftarlar getirmedi.

35 dakikadan çıkan sonuç stoper, sağ açık ve sağ bek ihtiyacının olduğu, transferde ihtiyaç duyulan 3 nokta atış var. Sabri Sarıoğlu aksıyor, Koray Günter'i de ısrarla oynatıyor Hamza Hoca ama kiralanması şart, sağ açık için de kanat forvet gerekliliği var. Gervinho bu noktada en uygun isim. Gervinho geldiğinde Galatasaray'ın yeni bir forvet transferi ihtiyacı kalmayabilir. Podolski de Gervinho da forvet rotasyonuna sokabileceğiniz isimler.

Udinese güzel rakip, km'lerce yol yapan insanlar, aileler var, maçı izlemeye gelmiş. Galatasaray'la da yılda bir kere denk geliyorlar zaten, maç da güzeldi. Sahada heyecan veren bir takım var ama hazırlık maçında dahi takımına acı fatura çıkaran bir taraftar topluluğu. Hazırlık maçı dahi yapamaz olduk, sadece tribünde oturanlar da değil, bizler de Galatasaray'dan mahrum kalıyoruz. Çok büyük heyecandı ama boşa gitti, yazık oldu. Şu maçı yaşamak istiyordum..

2 yorum:

  1. Forvet özelliği taşımayan dört hücumcu ile 4-6-0 oynayabilir miyiz sence (Burak'ın sakat olduğunu varsayalım)?
    Yasin-Podolski-Sneijder-Sinan
    Sürekli yer değiştirerek oynayabilirler mi? Podolski sahte 9 oynayabilir mi?
    Çok fazla soru oldu :) Hamza Hoca bunu oynatabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Podolski oynar ama Hamza Hoca'nın oynatacağını sanmıyorum..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir