10 Temmuz 2015 Cuma

SC Nostalji #28; Hakan Yakın

Ağabeyi Murat Yakın'ı geçmiş yıllarda Fenerbahçe forması altında izlemiştik, o dönemin önemli transferlerinden biriydi ama ne kadar doğru bilemem ama 99 depremi sonrasında Fenerbahçe'den ayrılmıştı.

Hakan Yakın'ın Galatasaray'a transferi ise sürpriz bir hamleydi, kimse beklemiyordu. 2004-2005 sezonunun ara transferde yıldızı ve konuşulan ismi Frank Ribery olmuştu. Ribery o dönemlerde tanınmayan bir genç futbolcuydu ama Hakan Yakın'ın iyi bir kariyeri vardı. İsviçre Milli Takım'ı bir yana, Basel ve Grasshoppers günleri, devamında PSG denemesi, Stuttgart'a gitmesi onun adına büyük adımlardı ama Stuttgart formasıyla da PSG günlerinde de beklentiyi karşılayamadı, yolu bir şekilde Galatasaray'a düştü. Yabancı kontenjanı göz önüne alınınca, Hakan Yakın gibi bir ismi transfer etmenin büyük bir iş olduğunu düşünüyorum.

Hagi'nin anlamadığım kararları olmuştur, bana göre büyük yanlışlar içeren. Yakın geçmişe bakınca Misimovic konusu, 5-1'lik Fenerbahçe maçında Ribery'i erkenden oyundan alıp tarihi farkın önüne geçişi, Gençlerbirliği maçında Cafercan Aksu'nun başlamayan kariyerini bitirmesi gibi. O sezonda da Hakan Yakın'a neredeyse hiç şans vermemesi, bana göre büyük yanlıştı. 

Sadece 2 maça çıkabildi diye hatırlıyorum, sonradan oyuna aldığı maçlardı. Böyle bir hücum silahından hiç faydalanmaması o çocuk aklımla bile beni şaşırtmıştı, heyecanlandığım bir transferdi çünkü. Oyun kurucusu o sezon yoktu Galatasaray'ın, buna rağmen Hakan Yakın'ı düşünmedi, forvet olarakta değerlendirmesi mümkündü ama Hasan Kabze'nin üzerine gitti mesela. 

Hakan Yakın da sezon sonunda takımdan ayrıldı. Gerets'in adı geçtiğinde Hakan Yakın'ın mutlaka takımda kalmasını istemişti ama iş işten geçmişti, Hakan Yakın da yaşadığı güven kaybıyla ayrıldı, çok konuşulmaz ama Galatasaray adına önemli bir kayıptır, ilerleyen dönemde çok güzel işler yapabilirdi çünkü. Galatasaray sonrasında da Young Boys performansı efsanedir mesela, kariyerinin en güzel dönemini yaşadı, uzun bir süre de İsviçre Milli Takım'ını taşıdı.

1 yorum:

  1. Hagi nin bir başka oyunu okuma hatası da 2011 yılında Arena da 1-2 kaybettiğimiz F.Bahçe maçıdır. 60 dakika mğkemmel top oynayan takımda hiç gereği yokken forvette 2 gereksiz değişiklik yaptı. Üstelik F.Bahçe riskleri alarak çok adamla saldırıyıor ve defansda açıklar vermeye, boş alanlar bırakmaya başlamışken anlaşılmaz şekilde tam bu sırada etkili olacak Stancu ve Kazım ı çıkarıp, klas,teknik ama boş alanda süratli olmayan,karşı kaleye çabuk gidemeyen Kewel ve Arda yı takıma alarak F.Bhaçe nin ekmeğine yağ sürdü.Sonuç da G.Saray karşı kaleye gidemez oldu.Son 15 dakikada arka arkaya yenilen 2 golle Hagi adeta maçı F.Bahçe hediye etti.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir