30 Ağustos 2015 Pazar

Carole & Telles Çok Kıymetli Bir Rotasyon


Bir konuda özeleştiri yapmam lazım. Sabri Sarıoğlu'nun sürekli hücuma çıkması sonrasında Telles'in geride kaldığını ve misyonunu da savunma beki olarak yüklediğini yazıyordum. Telles daha çok kısa pas yapıp, orta sahanın arasına karışarak pas organizasyonuna katılan bir isim oldu. Bu da değerli ve gelişen bir özellik, Telles savunma anlamında da üzerine çok koydu ama Türkiye'ye gelirken yarattığı algı hücum bek üzerineydi, öyle de başladı aslında Türkiye kariyeri. 

Konyaspor maçında Telles'in yerine Carole'nin tercih edilmesi Umut Bulut tercihinden ötürü görülmedi belki de, konuşamadık. Maçta Sabri Sarıoğlu da (daha dengeli olmak üzere) hücuma çıktı, Carole de hücum yaptı, geride bekleme olayı yoktu. Carole'nin ısı haritasına da baktığımızda hücumda neler yaptığı ortaya çıkıyor aslında, çok fazla bindirdi ve etki yarattı. 
 
Tempolu bir isim, geriye de koşuyor, açık alan vermiyor. Sabri Sarıoğlu'nun eleştirilen noktası bu ama geriye koştuğu sürece her iki bekiniz de hücuma çıkabiliyor ve benim de bir bek oyuncusundan beklentim çizgiyi kullanması. Bunu Carole yaptı, kırmızı kart ise hakem adına büyük bir hataydı.

Telles & Carole iyi bir rotasyon, bu çok net ama şans bulan isim de bu özelliğiyle Carole olur. Sneijder'in sola kaymasından, sol kanadı beslemesinden (Yasin Öztekin'in yükselişi) bahsederiz. Bugün Carole'yi de besledi aslında, çizgiyi böyle kullanmaya devam ettiği sürece de yakalanan uyum neticesinde beslemeye devam eder, bu da Carole'nin kariyerine büyük bir artı olarak yazılır.

2 yorum:

  1. ne anlatsan boş aga.fener gene hakemlerle maç almaya başladı.bu düzen değişmeyecek sanırım.bence sonucu belli bir lig oynanıyor.bütün yorumlar hikaye oluyor haliylen.ben bu hafta ligi izlemeyi kesin olarak bıraktım aga.aynı filmi tekrardan izliyoruz.geçen sezon son dakkalarda çalınan penaltılar.bu sezon kendini yere atan diegoya çalınan faul.benzer bir senaryo.

    YanıtlaSil
  2. bu arada bizde oynamadan bir oyuncuyu yıldız yapıyorlar.mert günok.lig başladığından beri yediği goller evlere şenlik.fenerde de milli takımda da aynıydı az süre aldığı maçlarda.nedense birileri (manageri midir managerinin yönlerdidiği medya mıdır bilemiyorum) oynamadan yıldız yaptılar kaleciyi.fenerde oynamadı şenol güneş bursasporunda frey den devraldığı formayı oynamayan merte emanet ettiler.bu nası adalet aga.bi yedek kaleci gelip oynayan kaleciyi kesiyor.enteresan tabi.geçen sezon şenol hocanın bursasporunda 3000 dakika oynamış aga.boru değil.

    kim neye göre forma veriyor biri bana anlatsın hocam.a.madrid 35 milyon avroya aldığı j.martinezi yedek soyunduruyor aga.neden?öyle gelir gelmez forman hazır demiyorlar.yıldız oyuncuda bile bir geçiş süreci koyuyor adamlar.
    bizde yedek kaleci transferi gelip direk 11 başlıyor.çok garip işler bunlar.

    süper kupa maçında da kötü goller yemişti mert.ben anlamadım aga.fenerde bir ışık vermeden yıldız kaleci statüsüne kavuştu mert.

    kıssadan hisse.bir takımda teknik adam çok çok önemlidir hocam.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir