11 Ağustos 2015 Salı

SC Nostalji #35; Flávio Conceição


Kariyerli bir futbolcuydu. Galatasaray'ın Süper Kupa'yı kazandığında Real Madrid'in ön liberosuydu mesela. Real Madrid formasını da uzun yıllar giydi, onun öncesinde Deportivo günleri de başarılıydı. 45 kere de Brezilya Milli Takım formasını giymiş bir futbolcudan bahsediyoruz, bu anlamda Galatasaray'a transferi önemliydi ama Galatasaray'a geldiği dönemde de büyük bir düşüş içerisinde olduğunu hatırlatmakta fayda var ama Conceicao isminden ötürü büyük beklentileri de beraberinde getirmişti.

2004-2005 sezonu, Galatasaray'ın 100. yılı. Maddi anlamda zorluk yaşanan, transfer yapmakta dahi zorlanan ve bir önceki sezonun başarısız kadrosunun takımın iskeleti olmak zorunda olduğu günler. Hagi bu anlamda çok başarılıydı ama dile getirilmez. Cafercan Aksu'dan kaynaklı affedilemez bir hatası var ama Orhan Ak'ın sol bek, Cihan Haspolatlı'nın sağ bek yapıldığı sezondan bahsediyoruz. 4-4-2 oynuyordu Galatasaray ve orta saha göbeğinde de Conceicao & Ergün Penbe ikilisi oynuyordu. Bu takımın şampiyonluk yarışında son ana kadar olması ve kazanılan Türkiye Kupası büyük iştir.

Conceicao'ya gelirsek, dediğim gibi büyük beklentilerle geldi. O sezon Conceicao'nun yedeği olarak Saidou da geldi mesela ama Saidou etkisini bir sonraki sezonda hissettik ama onun da hakkı verilmedi. Conceicao'da olduğu gibi. Başarılı bir Song & Tomas ikilisi vardı mesela, bu ikilinin başarısında Conceicao'nun da defansif anlamda katkısı etkili olmuştu ama büyük beklentiler onu başarısız, hayal kırıklığı olarak gösterdi. Ergün Penbe ile oynayabilecekleri en iyi oyunu oynadılar ama insanlar görmedi.

Değeri de bir sonraki sezon anlaşıldı. Yine maddi imkansızlıklar, teknik direktörlüğe gelen Gerets. Conceicao'nun ısrarla takımda kalmasını istedi ama Gerets gelmeden Conceicao'ya yol gösterildiği için o da başka bir takımla anlaşmıştı, hazırlık kampına katıldı, 2 gün kaldı ama iş işten çoktan geçmişti. O günler Saidou da kadro dışıydı, kamp kadrosuna bile alınmadı. Conceicao aniden gidince Saidou apar topar çağrıldı, hatırlıyorum da bir hazırlık maçında forması olmadığı için Ergün Penbe'nin formasını giydi, o durumdaydı Galatasaray ama o sezon şampiyonluk gelirken, Saidou'yu da fazlasıyla konuştuk.

O dönem frikik atan bir futbolcu da yoktu, zorunluluktan Conceicao atardı. Bir golü de var diye hatırlıyorum ama dağlara taşlara frikik attığımız dönemler. Düşündüğümde bu adama çok fazla misyon yüklediğimizi görüyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir