13 Ağustos 2015 Perşembe

Galatasaray Kendisini Melo Ayrılığına Hazırlayamamıştı

 
Melo'nun Galatasaray'dan istediği yeni bir sözleşmeydi, bir anlamda bunu başardı. Galatasaray'ın Melo'dan istediği de Melo'nun kendi şartlarına yanaşmasıydı, Galatasaray da istediğini aldı. Bu anlamda kaybedenin olmadığı bir anlaşma olarak bakıyorum olaya.

Galatasaray'ın kazancı şu, sezon sonlarında taraflar fesh hakkına sahip. Melo için yeni sözleşme konusuna kumar gözüyle bakanlar da vardı ki bazı noktalarda haklılar. 32 yaşında, her ne olursa olsun geri dönüşü olmayan bir isim. Galatasaray'ın yaşlanan bir iskelet kadrosu var ve Melo'nun da özellikle sezon sonlarında ortaya çıkabilen çekilmez tripleri. Şimdi Galatasaray da o kozu elde etmiş oldu, Melo da yine ayrılmayı kafasına koyarsa daha rahat çıkış sağlayabilecek. 
 
Kısa vadede baktığımızda ise Melo ile Galatasaray en az bir sezon daha devam ediyor. Sözleşme 3 yıllık görünüyor ama bu fesh haklarından anladığım bu. Bu sezon mevcut sözleşmesi geçerli ama yeni sezon itibariyle de ücretinde indirime gitti, o da oynarsan eskisi kadar kazanırsın şartı. Yine Galatasaray adına kazançlı nokta.

Galatasaray'ın hatası ise şu oldu, Melo sürecine gayet iyi girmiş ve başlamıştı. Melo'yu gözden çıkardıkları, değersiz bir adam gibi de göstermediler, Inter'in bu konuda yapmak istediği tüm kurnazlığa engel oldular. Bedavaya da gidebilirdi ya da Inter'in istediği şartlarda takas hamlesi de olabilirdi ama Galatasaray kendi çıkarını doğru korudu. Yanlış yaptığı ise Melo'ya alternatif yaratamamak ve bir anlamda Melo'nun öncelikli isteğine gelmek. Yine Galatasaray istediğini aldı, o ayrı konu ama Melo'ya alternatif yaratmak, eli daha güçlendirmek önemliydi. Gerçi o şans hala var, genç bir hamle yapıp Melo sonrasını şimdiden kurgulamayı düşünmek. Takıma baktığımda da Melo'nun alternatifi diyeceğim kimse yok.

Melo'nun alternatifi de yaratılamadığı için Melo ile bu sezona devam etmek en doğru karar. Önemli bir isim, kim ne derse desin. Galatasaray'ın olmazsa olmazlarından biri ve geçen yıllara baktığımda da takım üzerinde müthiş emeği olan, Galatasaray'a karşı duran herhangi bir şahıs veya kuruma karşı eyvallah demeyen, başını dik tutan, saha içerisinde mücadeleden kaçmayan, yeri geldiğinde sorumluluk alıp kaleye dahi geçmiş bir isim. Bu anlamda da Melo'suz olmazdı, belli ki Galatasaray da bu ayrılığa kendisini hazırlayamadı.

5 yorum:

  1. gecen sezon takima zerre kadar faydasi olmayan adami bu kadar buyuttunuz. melo nun yaptığı terbiyesizligi Selcuk yapsaydi coktan asmistiniz. Melo melo melo gorucem ben meloculari orta sahada kaptirilan toplarin arkasindan kosmayan rakip bizim ceza sahasinda top yaparken seyreden yalnizca ve yalnizca show hareketler yaparak futbol oynayan adami ilahlastirana bu sozlerim. melo buz sezonda bur kaca show hareketi yapacak taraftara oynayacak ondan sonrada yine kaptirilan toplarin pesinde aheste aheste seyredecek laubali hateketleri devam edecek yazik cok yazik boyle vizyonsuz bir yonetimi 30 yillik kusur yillik omru hayatimda ilk defa goruyorum. Mehmet cansun yonetimi bile bunlardan daha başarılı idi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mi aşmıştım. Tanımadığın insanlar hakkında önyargı ile yaklaşma derim :)

      Sil
    2. oncelikle aşmiştiniz demedim asmiştiniz dedim:) benim kizginligim meloyu ilahlastiranlara. adam istedgi parayi alabilse coktan gitmisti. biraksinlar bu ailesi tehdit ediliyor ayaklarini. ben sana zaten bisey demiyorum bicok yorumlasmamizda sen zaten melonun artik gtmesi gerektiğini soylemistin. tabi ben kizginlikla yazdgimdan tek hedefim sen gibi gozukmussun. benim sozlerim sadece meloyu ilahlastiranlara. eminim ki bu sezon gecen sezonkinden daha kotu bi performans sergiliycek. gecen sezon görmediği kartlari bu sezon fazlasi ile gorecek.

      Sil
    3. Ben asmazdım ve Melo'yu da ilahlaştırmadım. Dedigim şu, is bilmez yönetim maalesef alternatif bulamadı.

      Sil
  2. SÖZLEŞME eger sonraki sezon devreye giriyorsa yeni sözleşmede bulunan her sezon sonunda iki tarafin fesih etme hakki vardır ibaresi melonun sözleşmesinin en az 1 sene 2.6 milyon € garanti ücretle uzatıldığı anlamına gelir ki bu indirime gitmek değildir Melo'nun gelecek sezon sonundaki Görüntüsü cok hatalı bir SÖZLEŞME ye imza atıldığını gösterebilir. Umarım fesih hakki bu sezon sonu itibari ile doğar pres yapmayan bir defansif orta saha ile şampiyonlar ligi cok zor geçecektir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir