5 Ağustos 2015 Çarşamba

Galatasaray Orta Sahasının Çıkardığı Üç Sonuç

 
Mevcut orta saha rotasyonuna baktım da, karşıma şu isimler çıktı. Selçuk İnan, Melo, Bilal Kısa, Emre Çolak, Hamit Altıntop, Jose Rodriguez, Jem Karacan, Dzemaili, Yekta Kurtuluş, Furkan Özçal, Umut Gündoğan. Toplam 11 isim.

Galatasaray 4-2-3-1 oynayan bir takım, bazı maçlarda 4-3-3'ü de görüyoruz ama ağırlık 4-2-3-1'de. Yani iki tane orta saha kullanılıyor, kalabalık orta saha rotasyonuna baktığımda isimlerin çokluğundan doğru ikiliyi seçememem gerekir ama öyle bir rotasyon ki bu hala yetersiz.

Furkan Özçal ve Umut Güdnoğan'ı zaten düşelim, onlar takımdan ayrılacak. Yekta Kurtuluş'un da ayrılması gerekecek, başarısızlığını kanıtlamış bir isim. Dzemaili'yi de belli ki hoca kullanmayacak, Inter maçında oyuna sokmaması bunu gösterdi. Melo da gidici, bu kesin. Bu durumda kalan isimlerle rotasyonu oluşturmak gerekecek ama Selçuk İnan dışında garanti bir futbolcu olmadığını görüyoruz.

Melo'nun boşluğunun dolması gerekecek, eldeki isimler Melo ayarında elbette değil, ayardan da öte o tarzda bir isim dahi yok. En yakını Jem Karacan, düşünün durumu. Selçuk İnan'la da Hamit Altıntop'un geçen sezon Melo'nun sakatlığında oynadığını gördük ama onun da eleştirdiğimiz noktaları oldu, savunmadaki kazanılamayan agresif yapı gibi.

Onu da bir kenara bıraktım, Hamit Altıntop'un da 1 ay olmayacağı söyleniyor. Kariyeri de böyle geçti zaten, Galatasaray günlerinde 48 resmi maç kaçırmış. Yani ona güvenerek sezona başlaman imkansız, haliyle de yine transfere ihtiyaç duyacaksın.

Bilal Kısa iyi bir isim, onun görevi başka. 60'dan sonra oyuna dahil olup çok kapı açacaktır, sıkıştığın anlarda seni rahatlatır. Emre Çolak da yönlü bir isim, forvet arkası, kanatlarda oynayabilir. Onu da farklı görüyorum. Jem Karacan rotasyon futbolcusu, Yekta Kurtuluş oynayacağına o oynasın denilen isim. 
 
Geriye Jose Rodriguez kaldı, o da genç bir isim, yönlü, birçok pozisyonda kullanabilirsiniz. Kaliteli ama Melo'nun alternatifi değil. Yani, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Emre Çolak, Jose Rodriguez gibi isimler hep aynı tarzda. Bu durumda da Selçuk İnan'ı Melo'nun pozisyonunda görüyoruz, yine en yakın isim o oluyor. Elbette savunma anlamında o agresifliği, sertliği sağlayamaz ama regista dediğimiz olayda da fena değil.

Buradan çıkan sonuç, Melo'nun ne kadar değerli olduğu. Diğer sonuç ise Galatasaray orta sahasının gereksiz kalabalıklığı. Üçüncü bir sonuç ise orta saha için çok iyi bir transfer gerekliliği.

3 yorum:

  1. Melo gitmese kalsa bile; koşan, basan, tempolu, top çalan ve presçi bir orta saha ihtiyacı hep vardı. Melo ve Selçuk ikilisi hiçbir zaman rakibe devamlı pres yapıp oyun kurdurtmayan bir orta saha olmadılar. Melo son iki sezonda düşen kondüsyonu ve dayanıklılığı ile birlikte hep geriye kaçarak ve stoperlerin arasına girerek oynamaya başladı. Yukarıda sayılan isimler içinde Selçuk'un yanına gözü kapalı yazılabilecek bir yok. Melo'nun yerine eğer Medel alırnırsa işte o zaman büyük iş yapmış oluruz. Öndeki 4'lü hucüm gucünü özellikle podo ve şnayder'i çok rahatlatacak rakip sahada top kaybettiğimizde takımı geri döndürmeden orada basıp alabilecek bir oyuncumuz olur. Aslında jem paul transferi doğru bir teşhisin ürünü ama imkan olmadığı için daha iyisi alınamıyor. Aynı şekilde Ozan Tufan da gençliği, dinamizmi, oyun tarzı ile geleceğe yönelik de iyi bir katkı olabilir.

    transfer sezonu kapanmadan orta saha, stoper ve sağ bek transferi yapılırsa herleye rağmen yine en iyi takımın Galatasaray olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. Lütfen şu melo`yu abartmayın. Sorun melonun değerli olduğu değil. Transfer döneminin olgun bi şekilde kullanılmamasıdır. Agresiflikten bahsediyorsun ben melo nun savunmaya hiç bir katkısını göremedim ilk geldiği sezon haricinde. Tribünden izlediğim halde göremiyorum sizlerin yazılarını okumaktan keyif alıyorum ama melo yazılarınız beni şaşırtmaya devam ediyor. Bu adamı takımda kimse sevmiyor bunu kabul edin artık. Disiplinsiz, saygısız laubali daha saymakla bitmez. Bunlar karakteri gelelim futboluna ilk sezon haricinde takım savunmasına zerre kadar faydası olmamıştır. Kalsa bile o etkiyide gösteremeyecek. Daha genç daha dinamik bir isim şart.

    YanıtlaSil
  3. Bilal Kısa bu sezon herkesi şaşırtabilir. Hazırlık maçlarında özellikle dikkat ettim orta sahada tam bir maestro. Mükemmel bir oyun görüşü var. G.Saray ın Alex i.İsabetli tek top, diyagonal paslar, dar alanda oyunu açma, araya ince paslar. Bence asla 60 dan sonra düşünülecek bir futbolcu değil. Seyri son derece keyifli lider özellikli oyuncu.Ancak şu da bir gerçek ki Bilal in olduğu bir kadroda kesinlikle Melo tarzında defansif yönü ağır basan futbolculara ihtiyaç var.Melo nun gittiğini kabul edersek şu anda kimsenin önemsemediği Jem Paul Cem bu açığı doldurabilir.Cem e özellikle dikkat ettim Beşiktaş lı Veli tarzında sürekli koşan,basan, rakibi bozan ve top çalan bir orta saha cengaveri.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir