13 Ağustos 2015 Perşembe

Galatasaray'ın En Pahalı Yerli Transferleri


Ozan Tufan'ın Fenerbahçe'ye 7 milyon avro'ya transferinin ardından yerli futbolcu transferi anlamında Aslan Statistic en pahalı işleri listelemiş ama ben işin Galatasaray tarafında kalmak istedim ve Galatasaray'ın yerli transferde en pahalı transferlerini yazacağım. Şunu da belirtelim, fiyatlar günümüz avro kur'u üzerinden düzenlendi. Mesela Bülent Akın transferi dolar üzerinden olmuştu ama o dönem dolar kur'u ile bugün çok farklı olduğundan kafaların karışmaması anlamında düzenlemeler içinde bulunduğumuz döneme yönelik.

Bülent Akın ilk sırada. İlginç bir transfer öyküsüdür. O dönem Fatih Terim gitmiş ve Lucescu başa gelmişti ve Lucescu'nun Bülent Akın'ı tanıma şansı da yoktu. Hagi'nin bu transferi önerdiği söylenir ama ödenen bonservisin altında ezilenlerden. Yoksa performans anlamında kalitesine orantılı işler yapıyordu ve Lucescu kendisinden de katkı almıştı ama hiç beğenilmedi, nedeni maliyet.

Burak Yılmaz ise 5 milyon avro ile ikinci sırada ki listeye baktığımda da en kazançlı iş o oldu. Sözleşmesinde madde vardı, Galatasaray onu kullandı. Yoksa Burak Yılmaz gibi bir ismi, yabancı kontenjanını da göze alarak 5 milyon avro gibi bir rakama almak imkansızdı. Geçen senelere de baktığımda Burak Yılmaz'ın Galatasaray'a kattığı çok şey var.

Hasan Şaş ve Serkan Aykut gibi isimler de Burak Yılmaz ile 2. sırayı paylaşıyorlar, onların da değeri 5 milyon avro'ydu. Hasan Şaş da çok kaliteli ve iş yapan bir transferdi ama Serkan Aykut'un da ödenen bonservisin altında kaldığını düşünüyorum ve Jardel'i olan bir takımda da çok şans bulamadı, ertesi sezonda da Ümit Karan'ların arkasında kaldı.
Listede kalan isimler ise Hamit Altıntop haricinde vurgun isimler. Tarık Çamdal olayı taze mesela, o bonservisin hakkını verdiğini düşünmüyorum. Olcan Adın için de aynısı geçerli, Yekta Kurtuluş için de. Bir tek Hamit Altıntop sıyrılıyor, sık sakatlık yaşıyor belki ama oynadığı dönemin hakkını veriyor. Sercan Yıldırım'ı da bu vurgun isimlerin yanına yazıyoruz tabii.

Genel tabloda ise çok başarılı olduğumuz söylenemez, yerli transferinde büyük maliyetlerin altına girmenin Galatasaray'a genel anlamda çok fazla artısı olmamış. Mevcut yabancı kuralında da bu topa girmenin herhangi bir espirisi de kalmadı zaten..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir