7 Ağustos 2015 Cuma

SC Nostalji #34; Serkan Aykut

Samsun, Türk futboluna her zaman iyi futbolcular kazandırmıştır. Serkan Aykut, ülke futbolunun gördüğü en iyi gol ayaklarından biri. Toplamda 188 gol atmış, bence hakkı da yeterince teslim edilmeyen bir futbolcu. Bunu da Galatasaray dönemine bakarak söylüyorum.

Samsunspor'da uzun yıllar forma giydikten sonra 2000-2001 sezonunda Galatasaray'a transfer oldu. Hakan Şükür ve Arif Erdem'i kaybetmiş Galatasaray'ın Jardel'le birlikte yeni gol ayakları olacaklardı. Jardel, Avrupa'nın önde gelen golcülerinden biriydi ve altın ayakkabı kazandığı senenin ertesinde geldi. Serkan Aykut ise bir önceki sezonun Türkiye Ligi gol kralıydı ve her iki futbolcu da kendi çaplarında büyük maliyetlerdi aslında. Serkan Aykut adına da büyük bir bonservis ödendi ve Galatasaray'da yeterince hakkının verilmemesi belki de bundan.

Lucescu, tek forvetli bir sistem benimsedi. Jardel'le yoluna devam etti ve alternatifi de Serkan Aykut oldu. İlk etapta beklenmeyen bir durumdu ama Galatasaray yoluna böyle devam etti. O sezonun devre arasında da Arif Erdem'in geri dönüşüyle Serkan Aykut çok da fazla forma şansı buldu diyemeyiz.

2001-2002 sezonunda ise yenilenmek zorunda kalan bir Galatasaray vardı. Ümit Karan geldi mesela, Jardel'le yollar ayrıldı derken bir önceki sezona göre daha fazla şans buldu Serkan Aykut. O sezon, aldığı süreye bakılarak Galatasaray'ın en golcü ismi de oldu ama birinci tercih asla olamadı. Sürekli birilerinin arkasında kaldı, kendisine iyi bir alternatif gözüyle bakıldı ama bu Lucescu dönemi için geçerli, Fatih Terim geldiğinde ise birçok futbolcuyla olduğu gibi kendisiyle de yollar ayrıldı.

Serkan Aykut'un da kariyerinde iki takım var. Samsunspor ve Galatasaray. Galatasaray'dan sonra da Samsunspor'a geri döndü ve uzun yıllar bu takımın formasını yine giydi. Samsunspor tarihinin de seçilen en iyi 11'i içerisindedir. Yukarıda da söylediğim gibi kariyeri boyunca 188 gol atmıştır, Türk futbol tarihinin en golcü 7. futbolcusudur, 200'ler sınırını zorlamış bir isim. Samsun'un da çıkardığı en büyük değerlerden biri. Keşke daha uzun bir Galatasaray kariyeri olsaydı. İyi bir bitiriciydi, golü resmen koklardı..

3 yorum:

  1. Beklediğim bir yazıydı. Serkan Aykutun en büyük şanssızlıgı Lucescuydu tek forvet ve daha defansıf oynaya Luce Serkana şans vermedi. Oysa Jardel ile oynadıgı bazı maçlar varki çok etkili olmuşlardı geçenlerde izlemiştim müthiş bir verkaç sonrası Serkan Aykut golu yazmıştı. Shevchenko nun Türk versiyonu derdim o zamanlar boydan kurtarmadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığı süre başına en çok gol atan isim mesela. Bu çok konuşulmadı. Maalesef o da bonservis ve daha ötesi karizma altında ezildi. Ümit Karan yürüdü mesela, Serkan Aykut'a güvenilmedi. Oysa Karan daha iyi bir isim değildi.

      Sil
  2. Kesinlikle katılıyorum Ümit Karan tek artısı fizik üstünlüğü oldu. Bitiricilik anlamında Serkan dan sonra bir forvet daha hatırlamıyorum açıkcası. Top tekniğini çok beğendiğim klas bir golcüydü ama ne yazık ki bir çok teknik adam bu tarz golcülere artık şans vermiyor. Mesela Umut Bulut teknik sıfır sırf çok koştuğu için oynuyor. Serkan gibi golcüler futbolu güzelleştiriyor. Gerçekten ligimizde de artık golcü yetişmiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir