5 Ağustos 2015 Çarşamba

Kimsenin Bilmediği Adam; Endogan Adili

 
FC Wil ilgi çekici bir takım oldu. Erdal Keser'in sportif, Fuat Çapa'nın ise teknik direktörlüğünü yaptığı bir takım. Kadrolarında da Egemen Korkmaz, Selçuk Şahin gibi Türk, Nobre ve Andre Santos gibi de Türkiye'de iz bırakmış yabancı futbolcular var. Bizim Endoğan Adili de bu takıma kiralandı. Hatta Ontivero da kiralanmıştı ama 1-2 idmana da çıkmasına rağmen iş yattı, Kaan Baysal ise gitmek istemedi. 

Endoğan Adili demişken, kimsenin bilmediği adam. Kimse diyemez ki bu adam şöyle, böyle futbolcu. Çünkü izlemedik, izleyemedik. 1.5 sezondur Galatasaray forması giyiyor, oynadığı tek resmi maç yok, U21 gibi maçlar da dahil buna. Oynayamıyor, adamın TC vatandaşlığı yok çünkü. 1.5 sezonda da alınamadı, ne büyük skandal dimi. Neye dayanılarak bu transfer gerçekleştirildi mesela, bonservis verildi bu adama ama vatandaşlık hakkı dahi alınamadı. Ancak 1.5 sezon sonunda bir takıma gönderilebildi, o da yabancı kontenjanının genişlediği bir sezon. Her açıdan ilginç.

Kaan Baysal'a gelelim, dün itibariyle sözleşmesi fesh edildi. Geçen sezon Sinan Gümüş'le birlikte gelmişlerdi. Başta yazayım, kendisi scout keşfi değildir, başka bir hamle bu. Genç Milli Takımlardan az çok tanınan bir isimdi, Galatasaray'a gelirken şöyle böyle talipleri var dendi ama o da beklentiyi karşılayamadı. 1 resmi maçı var, Manisaspor deplasmanında sonradan oyuna girmişti. U21'de oynadı ama Sinan Gümüş vari bir etkinin yakınından geçemedi. Bu sezon başında da başka takımlara kiralık gitmek istemedi derken üstüne para verip futbolcunun sözleşmesini fesh etmek zorunda kaldık. Bir de bu futbolcu için PSV'e yetiştirme bedeli verdik diye hatırlıyorum, alın size atılan bir yanlış adım daha.

Bir de Ontivero var tabii, o hala Galatasaray'da. Menajerlik şirketi Galatasaray'da forma giydiği maçlardan derleme falan yapmış, çok acayip. Tokatspor maçını 90 dakika izlettiler galiba..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir