19 Ağustos 2015 Çarşamba

Lionel Carole & Jose Rodriguez


Yaşı 24, 1.5 milyon avro bonservis ile takıma kazandırıldı. Fransa 2 Ligi'nden futbolcu mu alınır, nerede vizyon diye bağırırken bugün o insanların Carole sevdalısı olduğunu görüyoruz. Doğru bir transfer tarzı. Scout ağına takılmış, 1.5 milyon avro'ya serbest kalma bedeli olduğu belirlenmiş ve transferi gerçekleşmiş. Diğer hazırlık maçlarında da izledik Carole'yi ama Real Madrid maçı asıl ölçüydü ve gördüğümüz şu oldu, Carole çok iyi futbolcu. 
 
Carole gelirken onun defansif özelliklerini çok ön plana çıkarmıştık ve hücuma belki az çıkar ama her çıktığında doğru işler yapar diye söylemiştik. Adamın boş ortası yok, öyle söyleyeyim. Temposu yüksek ve hücuma da fazlasıyla destek veriyor aslında, defansif özelliklerin yanında hücumunu da yükselten bir Carole var. Hücuma çıktığında da geriye dönüp kendi boşluğunu iyi kapatıyor, bu da değerli olan diğer nokta. Temposu çok yüksek.

En büyük artısı da joker özelliği. Hazırlık maçlarında onu sol bek, sol açık, orta saha ve sol stoperde izlemiştim, Real Madrid karşısında da sol bek başladı ve sol stoper olarak bitirdi. Carole'nin varlığı en az üç pozisyonu yedeklemek anlamına geliyor ki önemli bir artı.

Galatasaray'ın iyi bir sol bek rotasyonu var. Telles'in piyasasası var ve her an takımdan ayrılabilir. O da yükselen bir futbolcu, çok daha iyisi olacaktır. Bu duruma karşı da Carole'yi takıma kazandırmak doğru bir futbol aklıydı ama bu aklı çok noktada gösteremedik. Carole gibi hamlelerin de artması dileğiyle.

Bir de Jose Rodriguez var. O da müthiş iş. Herkes Melo'nun transferiyle alakalı senaryolar yazarken, Melo'nun da takımda kaldığını görüyoruz ve Jose Rodriguez gibi bir potansiyel de kazandık. Real Madrid'e de yarar bu transfer Galatasaray'a da. Real Madrid'in 10 milyon avro karşılığında geri alma hakkı var, sonraki satıştan da pay koydular. Galatasaray ise 0 bonservise bitirmişti bu transferi derken tam bir kazan kazan durumu.

Henüz 20 yaşında ve Mourinho'nun Real Madrid'de piyasaya çıkardığı isimlerden biri. Real Madrid tarihinin Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en genç futbolcusu. Geçen sezonu da Deportivo formasıyla kiralık olarak geçirdi. İlk geldiğinde onun için de acaba mı diye sorarken Real Madrid maçının ardından iyi bir futbolcu kazandığımızı görüyoruz.

Uzun boyu avantaj, özellikle de top kapmasında. Çok temiz kop kapıyor. Müthiş bir temposu, hareketliliği yok ama çok akıllı. Pas oyunu da iyi, işin top kapma noktasında da çok başarılı. Özellikle de üçlü orta sahada çok doğru bir tamamlayıcı olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğim 4-3-1-2'de Melo ve Selçuk İnan'ın arasına yazılacak ideal isim.

Onun da joker özelliği var, hücumun sağında veya 10 numara pozisyonunda da oynayabilir. İyi bir orta saha olduğunu düşünüyorum, geleceği var.

İşin özü de önümüzdeki Osmanlıspor maçında 11'de bekliyorum bu ikiliyi. Her ikisinin de 11 başlaması forma adaleti açısından önemli, Real Madrid karşısında bunu hak ettiler. Carole'yi bu maçta sol stoper yazmak mümkün, 4-3-1-2'yle de devam edip Jose Rodriguez mutlaka 11 içerisinde yer almalı..

1 yorum:

  1. Carol ve Rodrigez çok isabetli transferler.G.Saray a transferinde emeği olanlara teşekkürler.G.Saray kariyerinde düşüşe geçmiş cahil taraftarın tabiriyle yıldız transferinden vazgeçip,Carol ve Rodrigez gibi başarıya aç, yetenekli futbolcu transferine yönelmeli.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir