14 Ağustos 2015 Cuma

Ortak Noktaları Bursaspor Değil, Galatasaray'ın Birşey Kazanamaması


Sercan Yıldırım ve Dany'nin ortak özelliği Bursaspor'a gitmeleri değil, Galatasaray'ın bu iki futbolcudan da birşey kazanamaması oldu. Ozan Tufan, Volkan Şen gibi isimlerle sıcak temas yaşanıyorken takas anlamında bu iki isim değerlendirilemedi mesela. Buna rağmen Galatasaray'ın yaptığı da hediye misali bu futbolculardan sıfır kazanç sağlayarak Bursaspor'a gitmelerine göz yumdu.

Dany'nin geçen sezon Evian performasıyla piyasa yaptığını düşünüyorum. O sayede Galatasaray'ın hazırlık kampında yerini aldı, o sayede bugün Bursaspor forması giyecek. Evian belki düştü ama Dany kaldı diyordum, rahatlıkla 600-700 bin avro gibi bir bonservise Fransa Ligi'nden bir takıma gidebilirdi, gönderemedik. Dany de sözleşmesini fesh etti ve Bursaspor yolunu tuttu. Bursaspor'dan da sağlanan bir kazanç yok, takas gündemi dahi olmadı.

Sercan Yıldırım'ın geçen sezon Balıkesirspor performansı da Dany misali onun piyasa yapmasında etkendi ve Galatasaray hazırlık kampında yer aldı, üstelik 2. kampı da gördü ama bile bila lades denildi. Geçen sezon Galatasaray maçında yaptıklarından taraftarın onu kabul etmesi imkansızdı ve Inter maçında gördük. Sonrasında gönderilmek istendi ama Anadolu'da birçok talibi olmasına rağmen ne bonservis kazanıldı ne de kiralama ücreti. O da Bursaspor'a gitti. Satın alma opsiyonu var, belki ücretini de onlar karşılayacak ama Galatasaray ondan da kazanç sağlayamadı.

Bu iki adam Bursaspor'da neler yapar bilemem. Sıklıkla forma şansı bulurlar mı, sezona etki ederler mi? Bunu zaman gösterir ama Galatasaray'ın piyasa yapan bu futbolculardan kazanç sağlayamama olayı devam ediyor, bir anlamda bazıları ödüllendiriliyor.

6 yorum:

  1. Emin ol volkana karşı takasta bu ikisi + bir miktar para teklif etsek bu adamları ne yapacağız deyip burun kıvırırlardı. Boşa çıkacağı ya da gönderileceği belli olur olmaz timsahın avını sabırla beklediği gibi havada kapıyorlar. Bazı takımlara topçu vermeyeceksin eskişehir bursa kayseri

    YanıtlaSil
  2. 2) bu 3 takımın başkanları nasıl olsa bizden mecbur adam alacsklar (tarık, veysel, salih vs.) diye tok satıcı oluyorlar. Adamı 4 büyüklere daha fahiş fiyata satayım diye olmadık oyunlar yapıp söylenmeyecek sözler söylüyorlar. Sen en basit oyuncusunu istesen oyuncumuzu ayartıyorlar bilmem neler. Bence dany de sercan da rotasyonda kalabilirdi. Düşünülmüyorsa bile aranın iyi olduğu bir takıma olmadı anlaştığın bir 1. Lig takımına kiralık gönderebilirdin ama bu takımlara vermeseydi keşke. Ağzıma geleni söylemek istiyorum bizim yöneticilere ve bu takımlara.

    YanıtlaSil
  3. 3) bunlara para filan kazandırmayacaksın. Cenk tosun örneğinde olduğu gibi sözleşme sonuna 6 ay kala imzayı attırıp bunlara avuç yalatacaksın. Sonra çıkıp boş boş konuşacaklar büyük takm küçük takım muhabbeti yapacaklar. Vay bizi eziyorlar lafları etsinler. Dediğim gibi oyuncuyu mutlaka göndereceksen senin takımından ayrılmış bir hocanın olduğu oyuncunu geliştirebilecek bir takıma gönder hiç olmadı samsunspora bedelsiz kirala yok ümitsiz vaka diyorsan ankaragücüne gönder oynasınlar. Ama bu takımlara gönderme. Çok sinirliyim bunlara düşsün ligden bu şeref yoksunları.

    YanıtlaSil
  4. Kaç oldu bilmiyorum ama son artık bu. Büyük takımız diyoruz. Hem takımımız hem taraftarımız hem yönetimizle. Ama emin ol takım ve taraftar rakiplerin önünde olsa da yönetim her daim gerisinde kaldı rakiplerin. Aziz yıldırım bize başkan olsaydı düşünemiyorum halimizi. Bundesliga da bayern istediği takımdan istediği adamı parayı ikiletmez alır. Kimsenin ağız kokusunu çekmez. Real madrid barca da keza aynı. Biz de ise 3 aşağı olsun, şu adamı da versek kaça olur vs. gibi esnaf ağzı kullanılıyor. Fener 4 topçu aldı bursadan tık parayı verdi aldı. Belki oynatmayacak çoğunu köreltecek ama rakibim alır güçlenir diye çok akıllıca hamleler yaptı. Bursa başkanı ilk zamanlarda konuşup duruyordu fenere ileri geri bir yönetici transfer sezonu açılınca alır ağzının payını deyip susturdu. Biz de artık böyle iş bitirici başkan ya da yönetici istiyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Yaw son dedim ama telefondan yazıyorum, en ufak harekette yazdıklarım gidiyor bu son inşallah. Bizdeki yöneticiye baksan (cüneyt tanman) yöneticiyken ayrı yorumcuyken ayrı konuşuyor. Türkiyenin en büyük takımıyız kupalara başarılara bakıldığında ama üç kuruşluk takımlara el pençe divan duruyoruz. Ben delice transfer yapılsın demiyorum. İstediğimiz topçuyu alabilme ihtimalimiz %10 dan %70 e çıksın. Ozan ya da volkan satılacak dediğimiz an feneri beşiktaşı geçtim trabzon bile kesinlikle daha iyi teklif vereceği kesindi. Adamların bize gelme ihtimalleri %10 u geçmez o da oyuncu ben illaki cimbomda oynayacağım diye diretse belki. 20 ye yakın oyuncu kiraladık yada gönderdik bu sezon daha birkaç oyuncu da (yekta dzemali tarık koray) olabilir. 20 milyon€ maaş bütçemiz rahatladı. Çok şey değil her sezon bir adet nokta transfer yapsak, bir tanede sözleşmesi biten iyi bir adamı kapatsak sonrakiler jose, carole,bilal yada jem gibi düşük maliyette işe yarayacak adamlar olsun. Bu sene henüz nokta transfer yapamadık. Podolski iyi transfer çok ümitliyim ama bize acil hava hakimiyeti olan stoper sağ bek ya da meloyu kesebilecek adam lazımdı. Sen bile 30 a yakın adam ismi yazdın burda. Mbia süper olurdu, kamil glek nokta olabilir yada bonservisi elinde bir sağbek 1 tık yükseltirdi bizi. Ama nâfile konuşuyoruz. Bu takımdan oyuncu geliştirip satmaz isek türkiye için yetebiliriz belki ama avrupa için hep yetersix ortanın altı bir takım olmaktan kurtulamayacağız. Bursa es es antep kayseri trabzon karabük gibi takımların ağız kokusunu çekeceğimize madrid chelsea interin ağız kokusunu çek jose rosrigez, demba ba ya da sneijderi podolskiyi al. Bunlara da ölüyorum deseler su verme. Gönderdiğin oyuncular sana karşı oynayamaz maddesi koy ki değerlerini anlasınlar küçüklüklerini bilsinler. Oh içimi döktüm rahatladım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir