26 Ağustos 2015 Çarşamba

Podolski'yi Sağ Kanatta İzlerken Kewell'ın Sağ Kanat Günlerini Anımsadım


Podolski'yi forvet, forvet arkası ve sağ tarafta izlerken aklıma geldi, Kewell'ın geldiği sezon oynanan 4-2-3-1'de Arda Turan'ın sol kanat performansı sonrası Kewell sağ tarafta oynamak zorunda kalmıştı. Gün geldi stoper dahi oldu ama o sezonu ağırlıklı olarak sağ kanatta geçirmişti, ondan sonraki sezonu da forvette mesela.

Podolski'nin oynaması gereken pozisyonun ya en iyi olduğu nokta olan sol kanat veya sol forvet olması gerektiğini düşünüyorum, sağ kanatta oynaması Podolski'nin veriminde sorun çıkaracaktır. Kewell'ı sağ kanatta oynamaya benzemez, orada işleyen bir 4-2-3-1 hücumu vardı, şu an Galatasaray doğru formasyon ve 11'i de bulamadı. Bu yüzden de Podolski'yi Sneijder'den ve sol taraftan uzaklaştırmanın adı 10 liralık malzemeden 2 liralık katkı almak.

Buna rağmen Podolski denedi, uğraştı. Topu aldı dikine oynadı, içeri kat etmeye çalıştı, verkaç denedi ama muhatap bulamadı, şut attı, pozisyona girdi. Sol tarafa geçtiği andan itibaren de girdiği pozisyon sayısını sayamadım bile. Bu da durumu özetliyor.

İstatistikler zaten ortada, 7 tane şutu var, 3'ü kaleyi bulmuş ve etkili noktada en az 3-4 şut attı. 2 tane gollük pas vermiş ve gol yolunda elinden geleni yapmış. Bitirici anlamda biraz beceriksizlik, biraz şanssızlık derken Podolski'nin golü gelmedi, yoksa kendisi adına iyi bir maçtı. 

Podolski neden Galatasaray'da başarılı olacak sorusuna cevabı da Osmanlıspor ve Real Madrid maçları verdi. Yeter ki doğru yerde, doğru kişilerle oynasın. Podolski'den Kewell'ın sağ kanat performansını beklemek güç, Podolski olması gereken yerde gol ve asist sayısını katlayacak..

1 yorum:

  1. herşey iyi güzelde poldi topsuz oyunda sıfır aga.topu kaptırıyor 2 metre ileriye koşup pres yapmıyor.inanamadım.arsenalin neden gönderdiğini o pozisyonda anladım.top rakipte iken eli belinde yürüyor aga.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir