17 Ağustos 2015 Pazartesi

Real Madrid - Galatasaray, Hazırlık Maçından Ötesi

 
Real Madrid gibi bir takımın sizi sezon açılışlarına davet etmesi önemli bir olay. Galatasaray'ın da daha önce yaşadığı bir gelişme aslında. Alışık olunan bir durum, Galatasaray isminin de Avrupa'da hangi noktada olduğunu gösteren.

Önemli de bir hazırlık maçı, Şampiyonlar Ligi açısından önemli bir ölçü olmasının yanında oynayabileceğiniz en zorlu rakiplerden biri. Galatasaray'ın ısrarla görünmeyen sorunlarına da en büyük cezayı kesebilecek bir rakip. Umarım, bu hazırlık maçı demezler ve tempoyu yüksek tutarlar. Galatasaray'ın böyle bir şokun ardından ayağa kalkmaya ihtiyacı var. Yanıltıcı bir sonuç alınması durumunda aynı düzenin devam etmesinden korkuyorum.

Eksiklere baktığımda da ufukta güzel bir tablo yok. Burak Yılmaz, Chedjou, Semih Kaya, Melo yok. Galatasaray'ın en çok eleştirilen noktası savunma ve o savunmanın da en önemli isimlerinin yokluğunda bizleri, Sabri Sarıoğlu, Günter, Balta, Telles'li dörtlü bekliyor. Melo da yok derken Bilal Kısa & Selçuk İnan ikilisi yine ufukta ve en önemli gol ayağın Burak Yılmaz da yok. 

Bu sefer Umut Bulut oynayacaktır, önde basar, mücadele eder ama pozisyona girmek aklına gelmez. Karambolden birşeyler çıkarabilirse ne ala. Kalabalık bir orta saha bekliyorum, Selçuk İnan & Bilal Kısa'nın arasına bir isim daha yazılır, formasyon değişir. O isim de Jose Rodriguez olabilir. Carole stoper denenir mi bilmiyorum ama denenmemesi durumunda da kadro bu.

Ronaldo ve Ramos gibi isimlerin bu maçta oynamak için can attığı ve yetiştiği bir hazırlık maçı oynayacağız. Dediğim gibi, Galatasaray açısından önemli bir ölçü. Zaten görünen eksiklikler gün gibi ortaya çıkacaktır, konuşulacaktır. Hazırlık maçı olmasından kaynaklı tempo düşebilir ama Galatasaray'ın bu maçta nasıl bir varlık göstereceğini de merak ediyorum.

1 yorum:

  1. mazeret şimdiden hazır bence aslar sakattı oynatmadık, oynasalardı... bu yavaş ve köyü oyun anlayısı ile gs ya her takım real madrid, barcelona ispanyaya gitmeye gerek yok sen önce sivassporu yen demezler mi adama :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir