21 Ağustos 2015 Cuma

Sakatlık, Hamit Altıntop ve Devamında Yine Bir Sakatlık


Öncelikle çok geçmiş olsun, Hamit Altıntop'un sakatlığı nüksetti ve 2 ay daha yok. Yaş 32 ve her sakatlığın ardından geri dönüş daha da zorlaşıyor ama Hamit Altıntop gibi bir profesyonel geri döndüğünde katkı verir mi, elbette. Ama kendisine güvenip yola çıkılır mı, maalesef.

Kariyer özeti bir anlamda, uzun sakatlıklar onun için yeni değil. Galatasaray'daki kaçıncı sakatlığı sayamadım bile ama 4. sezonu içerisinde ve çok fazla maç kaçırdığını biliyorum. İlk geldiği sezon istikrarlıydı, sonraki sezonu hemen hemen hiç oynamadı, geçen sezon Melo'nun sakatlandığı dönem karakter koydu ortaya ama sezonu yine sakat tamamladı.

Yine de kendisini seviyor ve beğeniyorum. Çok büyük profesyonel, ondan da öte tartışılmaz bir karakter ve akıl. Tüm bunlar bazı gerçekleri örtüyor olabilir ama sezon tamamlandığında biten kontratının yenileceğini düşünmüyorum. Bu kadar sık sakatlığın ardından futbola devam eder mi, Bundesliga'da mı bitirir bu işi bilemem ama keşke kalsa, futbol aklı olsa, şu sportif operasyonun içerisinde yer alsa. Hamit Altıntop'dan sağlanacak kazanım asla bitmez, öğrenecek çok şey var.

Bu sezona bakmak gerekirse, önemli bir koz kendisi, bunu kaybettik. 2 ayın ardından geri dönüşü zor olacaktır, o formu yakalaması. İyi de bir hazırlık dönemi geçirmişti, yazık oldu. Bu durumda orta sahadan bir alternatif düşüyoruz ama Galatasaray'ın da en kalabalık hattı burası. Jose Rodriguez ve Emre Çolak gibi isimlere gün doğdu, çok daha fazla şans bulacaklardır, önleri bir anlamda açıldı ama en azından kulübe için çok değerli bir alternatif olarak görüyordum kendisini.

Sakatlık döneminde yeni bir sakatlık geçirmek ise Hamit Altıntop şanssızlığı. Kitaplarda yer alabilecek bir durum..

3 yorum:

  1. Seneye 1 m € garanti kalanı maç başı ücretle kalabilir. GaraNti ücreti daha düşük te olabilir. Ama bırakacaksa kesinlikle teknik kadroda olmalı

    YanıtlaSil
  2. fubol olarak artık bize hıcbırsey veremez bence kalması luzumsuz. bahtsız bır futbolcu umarım teknık adam karıyerı de boyle sanssız gecmez.

    YanıtlaSil
  3. sportif direktör olarak atanmalı bence.tek yetkili olarak.çok iyi bir birikimi var

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir