8 Ağustos 2015 Cumartesi

Yasin Öztekin Galatasaray'da, 8 Ağustos 2014


Yapılan transferlerde sinekten yağ çıkarmayı severim, bu konuda da eleştiri alırım. "Senin kötü gördüğün, olmaz dediğin futbolcu var mıdır" derler. Durum öyle değil tabii, eleştiri noktasında ben de varım ama iyi noktaları dile getirdiğimde göze batabiliyor. Neyse, konu bu değil. 

Yasin Öztekin transferine hiç olumlu bakmamışım. Gerçi benim durumumda da olan çok kişi var, o şartlarda mantıklı görmüyordum. Kalabalık bir kanat rotasyonu vardı, Amrabat dahi takımdaydı. 27 yaşındaydı ve 2.5 milyon avro gibi bir bonservisi de fazla buldum. 

İstikrar anlamında da sorun yaşayan bir adamdı, tamam yetenekliydi ama Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Erciyesspor derken iniş çıkışları vardı ama kendisi adına bir potansiyel varsa bunu da Galatasaray'da yansıttı. Prandelli döneminde şans bulamadı ama Hamza Hamzaoğlu'yla birlikte şampiyonluk yolunun en büyük silahlarından biriydi.

Kanat rotasyonu hep sorunlu olmuştur, yıllar içerisinde de gerçek anlamda katkıyı sağlayan çok isim yok, Yasin Öztekin ise o etkiyi sağlayan nadir isimlerden biri. 7 numarayı da bu sezon itibariyle giyecek, bu da ona ne kadar özel bakıldığını gösteriyor. 7 numara değerli ve özeldir ama Aydın Yılmaz ile bu değeri unutalı çok olmuştu.

İşin özü, Galatasaray'ın en önemli transferlerinden biri oldu, kimse inkar edemez. Sadece ben değil, genel algı kendisi için olumsuzdu, hatta takımdan az daha ayrılıyordu derken kaldı ve takımın parlayan, yıldız olma yolunda yürüyen ve şampiyonluk yolunda imza atan futbolculardan birine dönüşmeyi başardı. Helal olsun.

Ayrıca o dönem yazdığım yazıya da baktığımda Olcan Adın'ı göklere çıkarmışım, Yasin Öztekin hamlesini Yiğit Gökoğlan'ın transfer sürecine benzetmişim, Erkan Zengin destanıyla da tuz biber olayına girmişim. Gerçekten inanılmaz; http://sportifcumleler.blogspot.com.tr/2014/08/yasin-oztekin-galatasarayda.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir