6 Ağustos 2015 Perşembe

Yekta Kurtuluş & Dzemaili Kadro Dışı, Nefes Alan Rotasyon

 
Dün, Galatasaray'ın mevcut orta saha rotasyonu üzerine yazmıştım. Kalabalıktan ama Melo'nun alternatifi olabilecek bir isim bile olmadığından bahsettik. Çıkanüç sonuç da, Melo'nun önemi, transfer gerekliliği ama öncelikle kalabalıktan kurtulmaktı ve ilk adım bugün geldi. Yekta Kurtuluş ve Dzemaili kadro dışı.

Yekta Kurtuluş'u geçen sezonun devre arasında da göndermek istemişti Hamza Hoca ama gitmek istemedi. Aslında beklemek, zaman kaybetmek hata. Yekta Kurtuluş'la olmayacağını kendisi de biliyordu ama her iki kamp döneminde de görmek istedi ve yine olmadı, olamazdı. 

Galatasaray'a transfer olduğu dönem heyecan uyandıran bir isimdi, konuşulan, istenilen yerlilerden biriydi ve Galatasaraylı oluşuyla da taraftarın sempatisi yüksekti. 4.5 sezon oldu, geriye ne kaldı dersek taraftarın sempatisi aynı oranda antipatiye dönüştü. Nedeni de şu, Yekta Kurtuluş'un takımda kalmak uğruna futboldan bile vazgeçmiş hali. 

Çok talibi oldu yıllar içerisinde, gitmek için fırsatları vardı ama inadına kalmak istedi, geçen sezonun başında da anlamsız bir kontrat uzatılması derken Yekta Kurtuluş adına elle tutulur bir yan da kalmadı. Daha erken hareket etmek gerekirdi ama bugün bile olsa kadro dışı olması, takımdan gönderilmek istenilmesi doğru. 
 
Büyük ihtimalle de olası Volkan Şen hamlesinin bir numaralı takas kozu olacak. Yekta Kurtuluş için kimse bonservis vermez, o hayali bir kenara bırakalım. Şu aşamada yıllık ücretinden kurtulmak bile büyük bir kazanç.

 
Gelelim Dzemaili'ye. Bilirsiniz, sevdiğim bir isimdir. İnanıyordum da ama Hamza Hamzaoğlu inanmadı, çok da üzerinde durmadı derken göndermek istiyor, saygı duyuyorum. 2.2 milyon avro yıllık ücreti var ve bonservis getirebilecek bir isim. 2 milyon avro civarında bir rakam kazanabilir Galatasaray, bu anlamda değerli.

Üzerine uzun uzun çok yazdım, daha fazla da yazmaya gerek yok ama olası üçlü orta sahaya dönüşlerde etki edebilirdi, dikine oyunu büyük bir silahtı ama kampta da görüntüsü hoş değildi. Gitmeye o da odaklanmış, kendisi açısından sürpriz bir durum değil. Jose Rodriguez hamlesi derken de Dzemaili'ye rotasyon içerisinde yer kalmadı ve maddi anlamda getirisi olacağı düşünülerek gitmesi hayırlı olacak gibi.

Yekta Kurtuluş'un da 1.1 milyon avro'luk yıllık ücreti var. Dzemaili'yi de işin içerisine katarsak 4,4.5 milyon avro'luk bir boşluk yaratılabilir.

1 yorum:

  1. bence bonservisten ziyade ikisine de verilen maaş yükünden kurtulmak iyi olacak.ama sanki yekta,gökhan zan ve eboue gibi sözleşmesi bitene kadar oynamadan ve bundan rahatsız olmadan oturup maaşını alcak hissiyatı uyandırıyor bende..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir